«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Дякую за 1500 гривень, живу по-європейськи: байки Гройсмана про пенсії розлютили українців

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман вкотре став об’єктом для критики з боку звичайних українців

Голова уряду спробував виправдатися за затримку пенсійних виплат, однак українців його пояснення не задовольнили. Своє виправдання Гройсман опублікував на власній сторінці в Фейсбук.

“Українські пенсіонери мають отримувати пенсії вчасно. Це аксіома. Про це сказав під час урядової наради щодо ситуації навколо пенсійних виплат у липні. Наголошую: центральний бюджет жодних заборгованостей перед Пенсійним Фондом не має. І той факт, що сьогодні спостерігаємо затримки по деяких регіонах, – це персональна відповідальність керівництва Фонду”, – написав прем’єр-міністр.

Також він обмежився загальними фразами про те, що пенсіонери заслужили на повагу й захист, а ситуація із затримкою пенсій є неприпустимою.

Однак про конкретні рішення цієї проблеми Гройсман так і не розповів, чим викликав обурення інтернет-користувачів у коментарях.

“Красиво сказано”, “Дякую тобі за пенсію 1500 грн, ось живу по-європейськи”, “Ваш кеп”, “Ударили по головних голосувальниках. Вибори одних проти інших почалися”, “Кажуть, що це депутатам відпускні і премії виплатили, тому на казначейських рахунках грошей вже нема”, “Пенсіонери заслужили на повагу й захист”. А працюючим пенсіонерам, що мають офіційний трудовий стаж в 40-50 років, і далі будете платити соціалку в 1430 грн, як тим хто зовсім не має трудового стажу? Ви прирівняли людей, які все життя сплачували податки і відрахування до тих, хто ні копійки не сплатив. Це така повага і захист?” – пишуть коментатори.

Джерело

Все буде Україна