«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

"Діти плакали, літак мало не розбився": відомий туроператор України потрапив у грандіозний скандал (фото)

Українці, які купили путівки до Хургади (Єгипет) у туроператора JoinUp, більше доби чекали на літак, але так і не вилетіли на відпочинок. Про це повідомила у своєму Facebook постраждала Анна Каранова.

Вона повідомила, що виліт мав відбутися о 05:00 29 червня з київського аеропорту "Жуляни". І поки вона діставалася до аеропорту, час вильоту змінили 4 рази. Також перенесли виліт до аеропорту "Бориспіль".

"Дивлюся розклад - рейсу немає! Підходжу до довідкової... Я вже не перша цікавлюся цим рейсом. Відповідають, що це не їхній рейс і вони нічого про нього не знають. Оскільки авіакомпанія була змінена з AirUp на BravoAirways. І літаки цієї компанії вилітають лише з Жулян", - розповіла жінка.

За її словами, ні туроператору, ні в авіакомпанію додзвонитися було неможливо. Реєстрації на рейс загалом очікували близько 200 осіб. При цьому представника JoinUp в аеропорту не було, людям не запропонували ні їжі, ні води.

"Люди на нервах, літака немає. За інформацією від невідомих джерел - літак забирає туристів з Тунісу, які 3-тю добу очікують літака! Нервуємося... Літака немає. Інформації немає. Агенти нічого не знають", - зазначила вона, додавши, що час вильоту було змінено близько 10 разів.

"Люди дзвонять на телебачення, оскільки оператори не відповідають. Готові бити скло. Діти в сльозах, втомлені і голодні", - розповіла жінка.

Потім на автобусі SkyBus туристів відвезли на запасну смугу і запустили до літака без розпізнавальних знаків, який там стояв.

"Запустили до літака. Бортпровідниця якось дуже невпевнено і заїкаючись провела інструктаж про дії в разі аварійної ситуації. Гаразд. Злетіли... Покружляли... 30 хвилин у небі. Стюардеса оголошує, що з технічних причин повертаємося в аеропорт "Бориспіль", - продовжує вона, зазначивши, що у людей була паніка.

Людей висадили з літака. Команда пілотів відмовилася на ньому летіти. В аеропорту обіцяли полагодити лайнер. Люди також відмовилися летіти і зажадали технічного висновку, але принесли якийсь папірець без підписів і печаток. Каранова додала, що туристам принесли обід лише за добу очікування.

Після цього люди викликали поліцію. Правоохоронці запропонували написати колективну заяву-скаргу, яку було тут-таки складено. При цьому новий літак не надали, 70 осіб з 200 погодилися летіти на цьому. Жінка летіти відмовилася і заявила про намір судитися.

Джерело

Все буде Україна