«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Діти з ОРДЛО не здаватимуть ЗНО для вступу у ВУЗи та гарантовано йтимуть на бюджет - ініціатива президента

Президент України Володимир Зеленський ініціює внесення змін до Закону «Про вищу освіту» для максимального спрощення вступу у заклади вищої освіти (ЗВО) випускникам шкіл з тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської областей і Криму.

Зміни передбачатимуть, що діти з цих територій матимуть змогу вступати до ЗВО України без складання зовнішнього незалежного оцінювання та навчатимуться безкоштовно за рахунок державного замовлення, окрім того вони матимуть можливість вступити до всіх вишів України, а не за обмеженим окремим списком, як це відбувається зараз.

Наразі така норма діє лише для випускників з Криму та Севастополя.

«Це – частина нашої державної політики. Ми боремося за молодь на тих територіях, ми хочемо максимально заохотити таких випускників переїжджати на підконтрольну Україні територію, вступати в наші заклади освіти, навчатися в українській системі освіти», – сказав Володимир Зеленський.

Цікаво яка людина, який радник нав'язує Зеленському такі ініціативи. Звичайно, діти з ОРДЛО косяком поїдуть на неокуповану територію за безкоштовним навчанням, гуртожитками та стипендією, але що робити іншим дітям не з окупованих територій? Для них навчання автоматично стане платним.

Мало того, вказана ініціатива не стимулює переїзд з окупованих територій, а навпаки батьки з дітьми чекатимуть вступної кампанії, а вже тоді діти самостійно без проблем зможуть поступити у ВУЗи на пільгові місця. Чи не краще було б заборонити вступ у ВУЗи без україського табеля? Таким чином батьки змушені були б ще з 9-10 класу дитини виїжджати з окупованих територій,яко вони бажають, щоб дитина пішла працювати не на блокпости чи на ринок, а саморозвиватись.

Якщо робляться такі умови для дітей з окупованих територій, має бути збільшене бюджетне замовлення для всіх дітей, інакше де справедливість?

безкоштовне навчання для дітей з ОРДЛО

безкоштовне навчання для дітей з ОРДЛО

 

Дітей в школах ОРДЛО вчать ненависті до України, вчать що Гіркіни-Захарченки не вбивці – а герої, що Україна – це ворог. До 17 років в дітей повністю формується світогляд та життєва позиція, яку досить складно переламати, тому ми повинні боротися за дітей ще до того, як їм промила мізки Російська пропаганда!

Все буде Україна