«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

До 5 квітня всім українцям повертають гроші за газ. Щ0 потрібно зробuти!

Нацкомісія з енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) оштрафувала три облгази на 850 тис. грн кожен і зобов’язала до 5 квітня повернути гроші тим українцям, які в результаті перерахунку змушені були заплатити за блакитне паливо більше.

Про це повідомили в прес-службі НКРЕКУ. Таке рішення стало результатом перевірки облгазів, яку призначили після того, як вони почали нараховувати платіжки з урахуванням “коефіцієнта приводу обсягу газу до стандартних умов”. Цю дію регулятор визнав незаконною.

“Зобов’язати операторів до 5 квітня 2019 року привести свої дії у відповідність до вимог чинного законодавства шляхом перерахунку платіжок побутових споживачів за період, що перевірявся в частині визначення фактичного обсягу споживання (розподілу) природного газу на підставі даних лічильників” – йдеться в повідомленні НКРЕКУ.

Так, фактично якщо раніше сім’я отримувала платіжки з урахуванням коефіцієнта і оплачувала їх, облгаз зобов’язаний провести перерахунок і повернути гроші (вони будуть вважатися переплатою). На даний момент це рішення стосується трьох операторів: “Вінницягаз”, “Волиньгаз”, “Київоблгаз”, проте також проходять перевірки інших підприємств за такою ж процедурою.

Самі ж облгази заявили, що за минулий період перелічені суми в платіжках вказали “для довідки”. При цьому нібито компенсувати різницю повинна держава, а не споживачі.

“У нижній частині рахунків інформативно вказана сума перерахунку за час дії занижених норм, які були визнані Верховним судом незаконними. Сума боргу не підлягає сплаті, на неї не будуть нараховуватися пеня і штраф”, – заявили в “Регіональній газовій компанії”.

Пише - slovech.co

Все буде Україна