«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Дорожче за ковбасу: українці віддадуть за воду останню "заначку"

Українські підприємства зібралися підвищити тарифи на хлорування води

Зовсім скоро українці помітять підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення. На це вказує багато факторів, які помітили економічні експерти.

В першу чергу, причиною стала криза з підприємством-монополістом "ДніпроАзотом", яке виробляло рідкий хлор, і в його роботі стався збій.

Експерти в один голос заявляють, що це могло обернутися для всієї України страшною комунальною катастрофою. Про це пишуть українські ЗМІ.

Високі ціни на природний газ призвели до того, що рентабельність підприємства знизилася. Оскільки "ДніпроАзот" працює у збиток, воно змушене підвищити тарифи на хлорування води, що вплине на вартість послуг водопостачання та водовідведення. Віце-президент Асоціації водоканалів Ольга Бабій попередила, що ціна на хлор може зрости майже в п'ять разів.

Це підвищення торкнеться всіх споживачів в країні. Поки що неясно, наскільки зростуть тарифи, адже існують регіональні відмінності, коли в одному регіоні тариф може збільшитися на 2-3%, а в інших областях він стане більше на 8-10%. Однак експерти солідарні, що подорожчання не уникнути. Багато водоканалів є комунальними підприємствами, тому закривати бюджетні дірки почнуть за рахунок місцевих бюджетів.

Слід зазначити, що багато економістів неодноразово дивувалися, чому в Україні всього лише одне підприємство хлорирує питну воду.

Джерело

Все буде Україна