«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Досить пити пігулки! Куркума з легкістю замінить 7 популярних лікарських засобів

В ході численних досліджень з’ясувалося, що куркумою можна замінити такі лікарські препарати:

1) Статинові препарати для виведення холестерину на основі аторвастатину.

Їх можна сміливо замінити прийомом стандартизованої дози куркуміноїди. Це було доведено в дослідженні 2008 року, опублікованому в журналі Drugs in R & D.

Виявилося, що куркуміноїди діють на дисфункцію ендотелію (патологію, яка веде до атеросклерозу) приблизно так само, як аторвастатин. Куркума зменшує запалення і оксидативний стрес у пацієнтів з діабетом другого типу.

2) Кортикостероїди.

Згідно з дослідженням 1999 року, куркумін в складі куркуми діє при запальних захворюваннях очей подібно до кортикостероїдів.

У дослідженні 2008 року йдеться, що в лікуванні щурів, яким трансплантували легені, куркумін за ефективністю не поступається дексаметазону.

3) Антидепресанти.

У відомих антидепресантів Прозак і Паксил є цілий список серйозних побічних ефектів. У деяких людей їх прийом лише посилює симптоми депресії.

Прозак і Паксил можна сміливо замінити куркумою. Ця спеція – потужний антиоксидант, вона полегшує симптоми депресії, і у її немає шкідливих побічних ефектів.

4) Аспірин.

Людям з в’язкою і густою крoв’ю зазвичай призначають аспірин – щоб зменшити ризик серцевих нападів або проблем з судинами.

Однак тривалий прийом аспірину може негативно позначитися на здоров’ї людини, його можна замінити куркумою.

Активні речовини в складі куркуми перешкоджають злипанню тромбоцитів і відкладення бляшок на стінках судин. Тому вона корисна при тромбозі і артриті.

5) Протизапальні препарати.

Згідно з дослідженням 2004 року, куркумін в складі куркуми є ефективною альтернативою аспірину, ібупрофену, суліндаку, фенілбутазону, напроксену, індометацину, диклофенаку, дексаметазону, целекоксибу і тамоксифеному.

6) Оксаліплатин (препарат для онкохворих).

Згідно з дослідженням 2007 року, куркумін діє не гірше, ніж оксалиплатин. Так невелика денна доза куркуми пригнічує розвиток пухлинних клітин при раку прямої кишки.

7) Метформін (препарат для діабетиків).


Згідно з дослідженням 2009 року, куркумін може бути корисний при діабеті. Він активує фермент, завдяки якому краще засвоюється глюкоза. Куркума діє на процес абсорбції глюкози в 100 000 разів краще, ніж метформін.

Ця спеція запобігає надлишковому виробленню глюкози в печінці так само, як більшість ліків, призначених для цього.

Увага!

Всі ці ефекти куркуми виявлені в різних наукових дослідженнях. Але важливо зауважити, що не можна просто так замінювати куркумою ліки, призначені лікарем. Це можна робити тільки після консультації з фахівцем. Оскільки куркума не має серйозних протипоказань, її можна постійно включати в свою дієту (в помірних кількостях). Пише - bbcccnn.org

Все буде Україна