«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

ДВОЄ ТЯЖКОПОРАНЕНИХ УКРАЇНСЬКИХ МОРЯКІВ ПЕРЕБУВАЛИ НА БОРТУ БУКСИРА, ЯКИЙ ПРОТАРАНИЛИ – РАДНИК ПОРОШЕНКА

Загалом же постраждали шестеро українських військових.

Двоє українських моряків, які отримали найтяжчі поранення після нападу Росії на ВМС України в Азовському морі, перебували на буксирі "Яни Капу", який протаранив російський корабель "Дон".

Про це в ефірі телеканалу "Прямий" розповів радник президента України Юрій Бірюков.

"Станом на 22:00 зафіксовано, що там шестеро поранених. З них двоє - важких. Причому важкі - це саме моряки з буксира протараненого", - заявив він.

За словами Бірюкова, поранених передали російській стороні для надання медичної допомоги. Він також зазначив, що українські моряки вели вогонь у відповідь, однак сили були нерівні.

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру "Яни Капу" та двом катерам "Бердянськ" та "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером та навіть вдались до 

"Дави його, бл*дь". Опубліковано відео тарану росіянами українського буксиру
тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того ж дня російські кораблі напали на них та захопили, при цьому поранивши шістьох українських моряків.

Через напад російського флоту президент України Петро Порошенко терміново скликав військовий кабінет, а Україна ініціювала позачергове засідання 

Україна готує дипломатичний демарш в ООН через ситуацію з українськими кораблями
Ради Безпеки ООН. 

Джерело

Все буде Україна