«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Ексклюзивне інтервю Вакарчука на виборчій дільниці (ВІДЕО)

Ворогами є не ті, хто голосують не так, ворогами є ті, хто хочуть знищити нашу державність.

Про це в інтерв'ю "Прямому" розповів музикант Святослав Вакарчук.

Святославе, незважаючи на те, що ви не балотувались у президенти України, все ж таки протягом виборчої кампанії ваше прізвище лунало дуже часто. Здебільшого, воно було пов'язане з різного роду публікаціями, які ви робили в себе в соціальних мережах. Я зараз маю на увазі дві публікації, яка стосується "Голосуй не по приколу", тоді всі медіа почали писати, що ви нібито проти Зеленського. І вчорашня ваша публікація, де ви запросили всіх українців голосувати в вишиванках і її одразу пов'язали з чинним президентом Петром Порошенком, що нібито ви його підтримуєте вже так відкрито. Чи відповідає це дійсності? Як ви можете прокоментувати те, що пишуть в соціальних мережах?

Взагалі, краще не коментувати в серйоз те, що пишуть в соціальних мережах, бо там таке пишуть, що інколи можна докоментуватись до абсурду. Я ще декілька місяців тому, чітко заявив свою позицію, що я не збираюсь офіційно підтримувати жодного кандидата в президенти. Це було моє рішення, оскільки, я вважаю, що немає жодного кандидата, чия програма повністю відповідає тому, що я готовий нести за це публічну відповідальність, але ми маємо зробити свій вибір і я зробив свій вибір усвідомлено.

Якими рисами має володіти президент? Чого не вистачало чинному президенту? Чим має володіти новообраний чи новий старий президент?

Я думаю, що зараз краще зосередитись на майбутньому, а не на минулому. Я думаю, що з завтрішнього дня, коли ми усвідомимо прізвище нового президента, то треба зосередитись на тому, щоб нам всім зробити так, щоб ті обіцянки і ті пункти програми і ті слова, які той кандидат в президенти, який буде обраний, говорив під час виборів - були виконані. Це зараз моє головне завдання, ваше завдання, як журналістів, всіх виборців тут. Нам треба зосередитись саме на цьому.

Окрім того, що ви є талановитим музикантом, ви є і громадським діячем. Ви неодноразово говорили про політичну кар'єру, але в тому плані, ви зазначали, що українській політиці потрібні нові обличчя. Чи є у вас інструменти за допомогою яких ви будете приводити нових людей? Можливо є якісь плани на парламентські вибори?

Всі можливі інструменти, які існують в цій країні я готовий використовувати.

Плани на парламентські вибори є якісь?

Я думаю, що сьогодні треба зосередитись на сьогоднішньому дні, а потім говорити про майбутнє. Але я ще раз кажу, я усвідомлено роблю будь-який крок, що стосується президентських виборів, що стосується парламентських виборів. До речі, очікую такого ж самого кроку від усіх політиків. Не тільки від політиків, а й від усіх українців. Дуже важливо, сьогодні демонструвати відповідальність. Тому що відповідальність, допоможе нам не тільки змінювати країну, але й зберегти її. Ворогами є не ті, хто голосують не так, ворогами є ті, хто хочуть знищити нашу державність.

З завтрішнього дня, нам треба продовжувати працювати над тим, щоб Україна процвітала, щоб Україна рухалась вперед, щоб в Україні викорінювалась корупція, щоб в Україні здійснювались економічні реформи, щоб Україна здійснювала свій рух на Захід, в НАТО та ЄС. Ці речі сьогодні дуже важливі і незалежно від того, хто буде обраний президентом я буду підтримувати будь-які кроки, які будуть направлені саме на ці речі та на інші реформи і буду жорстко виступати проти, якщо ці речі не будуть робитись саме так.

Як ви можете охарактеризувати виборчу кампанію? Чи були якісь моменти, які вас обурювали особисто?

Я вже говорив про це і в своїх зверненнях, що ми часто підміняємо форму і зміст. І ,взагалі, було дуже багато форми і не так багато змісту. Я думаю, що ці вибори пройшли на емоціях, ці вибори пройшли на хайпі, ці вибори пройшли на взаємних звинуваченнях і дуже шкода, що ми мали мало часу, щоб зосередитись на суті, на реформах, на командах, на людях, які стоять за тими чи іншими реформами.

Зараз нам так чи інакше доведеться з цим працювати, ми зіткнемось з тим, що вибори закінчаться емоції уляжуться, а країну потрібно рухати вперед. Я думаю, що завдання всіх свідомих людей цим і займатись. Наша країна не закінчується. Питання, які вона ставить на сьогоднішньому дні - вони продовжують стояти на порядку денному і зараз важливо конкретно їх вирішувати. Нам всім треба пам'ятати, що країна в нас одна. Саме про це я вчора і говорив. Країна в нас одна і іншої країни в нас немає.

https://youtu.be/eCOWpRHim90

 

Все буде Україна