«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Електронні візи для іноземців: як це працює в Україні

У такий спосіб МЗС збирається контролювати міграційні потоки

В Україні сьогодні стартує оформлення електронних віз для іноземців (е-віза) для в'їзду в країну з діловою або туристичною метою.

За даними Міністерства закордонних справ, процес намагалися максимально спростити, аби можна було контролювати міграційні потоки.

Для реєстрації документів необхідно: заповнити анкету онлайн, скачати скановані копії необхідних документів, заплатити на сайті банківської картою (платіжних систем MasterCard Worldwide або Visa International) і роздрукувати отриману по електронній пошті електронну візу.

До переліку додали 46 країн, громадяни яких можуть оформити візу в Україну, не виходячи з дому.

Серед них: Австралія, Антиґуа і Барбуда, Багамські Острови, Барбадос, Бахрейн, Болівія, Бутан, Вануату, Гаїті, Ґватемала, Гондурас, Ґренада, Домініка, Домінікана, Індонезія, Камбоджа, Катар, Коста-Ріка, Кувейт, Лаос, Маврикій, Малайзія, Мальдіви, Мексика, Мікронезія, М'янма, Непал, Нікараґуа, Нова Зеландія, Оман, Палау, Перу, Сальвадор, Самоа, Саудівська Аравія, Сейшельські Острови, Сент-Вінсент і Ґренадини, Сент-Люсія, Сінгапур, Суринам, Таїланд, Тімор-Лешті, Тринідад і Тобаґо, Тувалу, Фіджі, Ямайка та інші.

Паралельно також планується поступово зменшити кількість віз, котрі видають в аеропортах. Коштувати електронний документ буде приблизно 65 доларів, але його треба самостійно роздрукувати на принтері і привезти на паспортний контроль.

Все буде Україна