«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Епіфаній розбив головний міф Кремля про ПЦУ: Томос чітко показує

Епіфаній розставив все на свої місця



Предстоятель Православної Української церкви Епіфаній заявив, що українська церква не підкоряється Константинополю.

Про це він повідомив під час відкриття пам'ятника митрополиту Василю Липківському в Черкасах.

Зокрема, предстоятель ПЦУ зазначив, що лише противник новоутвореної української церкви на всіх кутках розповідають нібито Константинополь має повний контроль над української церкви. Проте це зовсім не відповідає дійсності.


Також Епіфаній додав, що українська церква займає своє місце серед інших православних автокефальних церков.

"Наші противники говорять про те, що ми не маємо справжньої автокефалії, ми підпорядковані Константинополю, це неправда. Цей документ, Томос, чітко показує, що ми є незалежною, автокефальною Найсвятішої церквою України. Згідно Томосу, ми займаємо почесне 15 місце серед інших помісних православних церков. Незабаром, я вірю, ми отримаємо визнання і від наших сестер - церков, які визнають цей акт Вселенського патріарха Варфоломія про визнання автокефального статусу Української церкви", - сказав Епіфаній.
Крім того предстоятель ПЦУ відзначив, що отримав з рук Вселенського патріарха Варфоломія Томос для всіх українців, які так дового чекали цієї знаменної події.

"Господь дозволив мені отримати Томос з рук Патріарха Варфоломія, але я це зробив від імені всіх вас, православних українців, які також молилися, хворіли і чекали цю історичну подію, тому що саме ми спільно досягли того, чого хотіли наші предки, за що боролися", - сказав Епіфаній.
Разом з тим варто відзначити, що у четвер, 17 січня, Верховна Рада ухвалила надважливий закон для новоствореної автокефальної української православної церкви.


У повідомленні сказано, що 17 січня було ухвалено законопроект № 4128-д, яким прописується процедура зміни підлеглості релігійних громад. За його прийняття проголосували 229 народних депутатів.

Під час голосування голова опозиційної фракції Вадим Новинський підбіг до спікера Ради Андрія Парубія з вимогою зняти проект з розгляду. У відповідь Парубій кричав йому: "Відійди від мене, нечисть".

Джерело

Все буде Україна