«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Ердоган заявив, що Зеленський згоден зустрітися з Путіним у Туреччині. У Кремлі відповіли

Президент України Володимир Зеленський погодився на зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним у Туреччині. Про це повідомив турецький президент Реджеп Тайїп Ердоган, передає Anadolu, передають Патріоти України.

Лідер Туреччини відповів на запитання журналістів після того, як повернувся з України. Він знову наголосив, що хоче провести зустріч Зеленського і Путіна на високому рівні.

“Наша домовленість із Зеленським саме в цьому напрямку. Я вірю, що це дасть можливість новому формату. Надія на це виникла у мене під час зустрічі з Зеленським (у Києві, – ред.)», – сказав Ердоган.

Він зазначив, що напруженість у відносинах між Україною і Росією наростає, тому Туреччина готова внести необхідний внесок для деескалації конфлікту.

«У той момент, коли мене покличуть, на наступний день або через два дні, щоб ви не сказали, куди б не запросили, я прийду туди», – підкреслив президент Туреччини.

Ердоган додав, що зараз сторони визначаються з датою саміту.

Водночас прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомив, що Путін готовий зустрітися із Зеленським, але де саме не уточнив. За його словами, є одна умова для зустрічі – Путіну потрібно розуміти, що він отримає внаслідок переговорів.

«У Кремлі поки немає розуміння щодо ініціативи про посередництво Туреччини в діалозі по Україні, прикладної розмови не ведеться”, – резюмував спікер Путіна.

Все буде Україна