«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

ФСБ готує Гіркіна до повернення на Донбас. Цікавий кар'єрний поворот найближчим часом може очікувати забутого "героя" Новоросії

ФСБ готує Гіркіна до повернення на Донбас.

Цікавий кар’єрний поворот найближчим часом може очікувати забутого “героя” Новоросії, нині який яро критикує російську владу і політику Кремля на Донбасі – Ігоря Гіркіна. І поворот цей полягає в поверненні терориста на окуповані території, під акомпанемент виття плакальниць по Захарченко.

Так, російські ЗМІ, зокрема “МК” вже почали поширювати наративи про те, що на Донбасі народ вимагає повернення “героя” який був з ними в найважчі дні. І саме під егідою Гиркин (Стрелкова) повинен бути об’єднаний незалежний Донбас в форматі невизнаних недореспублік ЛНР і ДНР. Звичайно, сам Гіркін поки відхрещується від такої перспективи, немов наситився Донбасом по саме горло, але не все так просто, як може здатися на перший погляд.

По-перше, в контексті протистояння ГРУ ГШ МО РФ і ФСБ на окупованій частині Донбасу, (яке виграють зараз другі), фесам (ФСБ) потрібна надійна і перевірена людина з задатками лідера, впізнаваного в масах. Відверто кажучи, Трапезников на цю роль не підходить. Та й в принципі, значна частина тієї цірозной маси, яка зараз імітує уряд ДНР не представляє з себе, що щось істотне, як в плані авторитету, так і харизми.

По-друге, Гіркін людина ФСБ і зараз саме той момент, коли його можна і навіть потрібно ставити замість Захарченко. Або вивести на донбаську арену в образі якоїсь “третьої” з натяком на повноваження “сірого кардинала”, такого собі модератора подій.

При цьому, його сценарно-критична позиція по відношенню до Кремля дасть більший маневр фесам відхрещуватися від цього персонажа – мовляв, він не наш, він взагалі проти влади!

По-третє, Гіркін, як людина особливо наближений до Московського екзархату є ідеальною кандидатурою щоб очолити “великий хрестовий похід” на тлі надання Томосу про автокефалію УППЦ. Як пам’ятаєте, саме Гіркін за місяць до окупації Криму, відвідував Сімферополь в якості охоронця Дарів Волхвів, доставлених на півострів під патронатом РПЦ і особисто патріарха Кирила.

З урахуванням загроз Московського екзархату на адресу УППЦ про те, що в разі отримання автокефалії в Україні може початися релігійна війна, поява на горизонті фігури Гіркіна не так дивує, скільки підтверджує правило, де РПЦ там і терор. І ось, коли в другому пункті я говорив про модератором подій, якраз питання релігійного протистояння в Україні може бути покладено на плечі цього “паладина”, щоб напередодні виборів ініціювати на фронті загострення, яке може зіграти на руку проросійським кандидатам, завзято і невтомно кричущим “за мир”.

Alexander Kovalenko

Джерело

Все буде Україна