«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Генерал спрогнозував дату перелому у війні та її закінчення

У першій декаді квітня може статися перелом у війні Росії проти України. Війна може закінчитися наприкінці квітня – на початку травня.

Такий прогноз в ексклюзивному інтерв'ю OBOZREVATEL озвучив керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках генерал армії Микола Маломуж. "Я думаю, протягом 7-10 днів (інтерв'ю записувалося 28 березня. – Ред.) може спрацювати військова складова", – уточнив він.

"Ми бачимо, що назріває перелом у цій війні. Все залежатиме від того, наскільки ми зможемо сконцентрувати кращі сили і піти не тільки в тактичний наступ, але й у стратегічний, наскільки швидко та ефективно розвиватиметься переговорний процес і настане мир", – сказав він.

За оцінками Маломужа, Росія готує другий удар по Україні. І тому залучаються сили з різних регіонів країни, акцент робиться на військових фахівців. При цьому "молоді та необстріляні" солдати відіграють роль додаткового, а не основного резерву.

Водночас генерал запевнив, що якісного резерву в Росії явно замало – до 15 тисяч військових. "Одночасно в українській армії сотні тисяч нових кадрів, які вже у строю і які забезпечені новітньою зброєю. З Великобританії, Німеччини, США надходять тисячі протиракетних, протитанкових засобів".

Тож, перевага на боці України, наголосив він.

"Тому для нас зараз важливо об'єднати всі сили і грамотно розробити всі операції, які будуть завдавати потужної шкоди противнику на всіх рівнях", – підсумував Маломуж.

Як писав OBOZREVATEL, у Головному управлінні розвідки заявили, що мають власні джерела в адміністрації президента країни-агресора Росії Володимира Путіна. Завдяки цьому відстежуються інновації у військах РФ.

Все буде Україна