«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Герой України: на сміливого Віду наїхали в Росії

Домагою Віді ФІФА винесла попередження, а в Україні за хорвата захищаються

Після матчу 1/4 фіналу чемпіонату світу, в якому збірна Хорватії обіграла збірну Росії (2:2, 4:3 по пенальті), з'явилося відео, на якому екс-гравець київського Динамо Домагой Віда сказав "Слава Україні!".

Інший хорват Огнєн Вукоєвич, який працює в структурах Динамо, також передав привіт Україні. Міжнародна федерація футболу (ФІФА) вирішила винести попередження захиснику збірної Хорватії Домагою Віді за поведінку, яка начебто суперечить принципам чесної гри.

"Ми можемо підтвердити, що дисциплінарний комітет ФІФА виніс попередження Домагою Віді за його висловлювання на відео, викладеному після матчу чемпіонату світу між збірними Росії та Хорватії", — наводить слова представника ФІФА ТАСС.

Президент Федерації футболу України Андрій Павелко прокоментував відео Домагоя Віди після перемоги над Росією: "Слава Україні!".

"Федерація футболу України та я особисто зайняли жорстку позицію в ситуації, що склалася навколо футболіста збірної Хорватії Домагоя Віди після перемоги команди в чвертьфіналі ЧС-2018: своєю яскравою грою і бійцівськими якостями Віда, як і вся збірна Хорватії, заслужив право брати участь у півфіналі турніру.

У футболіста, який багато років захищав честь Динамо і жив у столиці України в дуже тяжкий для нашої країни час, залишилося тут багато друзів та вболівальників, які заслужили, щоб частинку цієї перемоги він присвятив саме їм. За кілька років звернення "Слава Україні!" стало для наших громадян символом незламності й патріотизму.

І цілком природно, що людина, якій наша країна дала дуже багато, з великою повагою ставиться до неї, до її громадянам. Він має право публічно висловити повагу і до України, і до її громадянам. Ми оперативно направили у відповідні органи ФІФА і УЄФА листи з метою захистити не тільки футболіста хорватської збірної, але і, в першу чергу, людини, яка має право на свою позицію і поважає нашу країну. І Віда зіграє в півфіналі ЧС-2018. Слава Хорватії! Слава Україні!" – написав Павелко.

Джерело

Все буде Україна