«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Герус про зниження тарифу на електрику до 1,44 грн за кіловат/годину: “Володимир Зеленський чітко говорив про те, що тариф на електрику буде абсолютно зрозумілим і комфортним для людей…”

Допис голови енергокомітету Андрія Геруса:

“Щодо зниження тарифу на електрику – за ініціативою Володимира Зеленського

  • Нарешті Кабмін оприлюднив рішення, яке суспільство давно очікувало.
  • Ще у липні президент говорив про те, що жодного підвищення тарифу на електрику для українців не буде. Багато політиків та телевізійних експертів брехали про це і «вангували», що вже скоро тариф на електрику буде непідйомним ддя українців. Але Володимир Зеленський чітко говорив про те, що тариф на електрику буде абсолютно зрозумілим і комфортним для людей.
  • Це обговорювалось і на РНБО – були відповідні доручення. Отже, Кабмін опрацював відповідну систему.
  • Для більшості споживачів тариф на електрику взагалі стане нижче, ніж є зараз. Це близько 80 відсотків споживачів. Ті, хто споживає до 250 кіловат/годин щомісячно, буде платити за базовим тарифом 1,44 грн. А от якщо є споживання обсягу більше 250 кіловат/годин, то тариф залишиться такий, як зараз: 1,68 грн за кіловат/годину.
  • Наразі всі домогосподарства незалежно від обсягу споживання платять 1,68 грн за 1 кіловат/годину.
  • Це рішення – саме те, що потрібно. Президент говорив, що і при наявному тарифі 1,68 грн є люди, яким важко сплачувати рахунки за електрику. Тим більше, не могло бути і жодного підвищення тарифу.
  • Впевнені, що старі політики та олігархічні структури критикуватимуть і таку ініціативу президента – по зниженню тарифу на електрику. Вони настільки брехливі, що придумають, як і це зобразити у негативі. Але це рішення, насправді, говорить саме за себе – люди побачать, що це справедливо. Саме такий підхід і є важливим для Володимира Зеленського – щоб люди отримували реальну підтримку від держави та справедливі рішення.” – пише Герус.
Все буде Україна