«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Глобальна криза знову поглине світ: до чого готуватися українцям

Ринки обвалюються під тиском сильного долара, тоді як акції високотехнологічних компаній просуваються вгору

На основі аналізу трендів аналітики Bank of America Corp. прогнозують повторення подій 1998 року. Тоді в азіатському регіоні сталася світова економічна криза, а в Росії – дефолт, повідомляє видання Bloomberg. Як повідомляє банк, ринки обвалюються під тиском сильного долара, тоді як акції високотехнологічних компаній просуваються вгору.

"Стійке зростання в США, згладжування кривої дохідності облігацій, скорочення ринків країн, що розвиваються. Все це схоже на відлуння подій 20-річної давності", – говорить провідний інвестиційний аналітик Bank of America Майкл Хартнетт.

Всі перераховані фактори аналітики банку порівнюють з ситуацією 1990-х років. Тоді політика, що загострилася на початку десятиріччя, призвела до зміцнення долара: за три роки він подорожчав на 25%. Ринки також були на спаді.

Зараз ринок облігацій країн знижується, досягаючи мінімуму з моменту світової фінансової кризи. Разом з тим, зниження вартості валют країн є відносним і відбувається на тлі посилення США. Очікується, що до 2020 року зростання економік країн Азії складе 6%.

Незважаючи на те, що прогнози розвитку світової економіки на найближчі роки в цілому перспективні, у глобальній циклічній рецесії економіки трапляються кожні 10 років. Саме цей час пройшов з моменту фінансової кризи 2008 року.

Джерело

Все буде Україна