«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

“…і Крим, і Донбас! Я Вам обіцяю”, – президент Польщі вразив українців своїм недільним зверненням…

Польща буде надавати Україні всіляку допомогу в вирішенні таких найважливіших для нашої країни питань як деоккупація Криму і Донбасу.

У найближчому майбутньому Варшава отримає в своє розпорядження дуже дієвий інструментарій для впливу на міжнародну політику. Про це в своїй інавгураційній промові сказав обраний на другий президентський термін польський лідер Анджей Дуда, повідомляє Діалог.UA.

“Це важливе завдання, яке полягає у відновленні і повного суверенітету, і територіальної цілісності нашої сусіда – України”, – заявив Дуда.

Польща буде допомагати Україні у відстоюванні інтересів в ОБСЄ і у відновленні контролю над Кримом і Донбасом, акцентував польський лідер.

У своєму виступі він зазначив, що у 2022 році до Польщі переходить чергу головувати в ОБСЄ, і країна має намір повною мірою використовувати можливості, які надасть цей статус, для забезпечення безпеки всієї Європи, а також Польщі та її сусідів зокрема.

Дуда в своїй промові назвав пріоритети, яким буде приділяти першочергову увагу під час своєї нинішньої президентської каденції. Це інвестиції, створення нових робочих місць, безпеку країни, розвиток інституту сім’ї і позитивна репутація Польщі в міжнародному співтоваристві.

Анджей Дуда також зазначив, що Польща і надалі брати активну участь в роботі НАТО, оскільки вважає діяльність цього альянсу вкрай важливою.

Все буде Україна