«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

І це ще не все! Російські олігархи за день втратили понад $8 млрд через "визнання" владою "Л/ДНР"

Через "визнання" Росією "Л/ДНР" російські олігархи загалом втратили понад 8,339 млрд доларів. Найбільше - ключовий акціонер другої за обсягами нафтового видобутку компанії "Лукойл" Вагіт Алекперов. Він збіднів майже на мільярд – на 946 млн доларів, передають Патріоти України.

Про це повідомляє Forbes. Зазначається: понад 900 млрд доларів втратили також співвласники "Новатека", який займається видобутком природного газу – Леонід Міхельсон (-927 млн доларів) і Геннадій Тимченко (-906 млн доларів).

"Падіння котирувань цих компаній пояснюється тим, що вони є в портфелі практично у кожного іноземця, який інвестує в російський фондовий ринок. Вони просто продають те, що у них є в портфелі", – йдеться в матеріалі.

  • Олег Дерипаска (виробник алюмінію та електроенергії EN+) – 317 млн доларів;
  • Олег Тіньков (банкір) – 277 млн;
  • В'ячеслав Кантор (виробник добрив "Акрон") – 529 млн доларів.

Рубль перетворився на одну з найнестабільніших валют світу

Зазначимо, що статки російських мільярдерів впали слідом за рублем. Так, буквально за кілька годин після "визнання" Кремлем "Л/ДНР" він став однією з найнестабільніших валют у світі. Зокрема, безготівковий долар торгується вище 80 руб., євро піднімався вище 91 руб. вперше із квітня-2021.

Акції найбільших російських компаній теж знецінюються, фондовий ринок у мінусі. Так індекс Московської біржі опустився ще на 5,31%. Акції Ощадбанку Росії впали вранці 22 лютого на 8,38%, соцмережі VK – на 5,86%, Яндекса – на 4,23%, а Газпрому – на 2,15%. Напередодні, 21 лютого, обвал акцій сягав 26%.

Все буде Україна