«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

''Я люблю Україну!'' У Криму місцевий житель вразив патріотичним вчинком

У центрі окупованої Ялти місцевий житель грає на бандурі і співає українські народні пісні, що прославляють країну. Пенсіонер Михайло Білозір робить це просто на набережній, не боячись режиму загарбників.

Репортаж про українця на окупованій території оприлюднили в Twitter "Радіо Свобода". У ньому наголошується, що чоловік переїхав до Криму понад 40 років тому, а зараз змушений жити в старому сараї. За свою активну позицію чоловік неодноразово переслідувався, а іноді навіть зазнавав насильства.

"У маршрутці та вдома нападають, сусід на мене нападав весь час. Навіть побив трохи і за чуб тягав - вирвав половину. Це тоді, коли був такий хворий, що я ледве ходив", - поділився Білозір.

Не підтримали поглядів Михайла і його діти. З усієї сім'ї з ним спілкується тільки старший син. Двоє молодших дітей налаштовані проросійськи. Чоловік отримує пенсію, проте основний його заробіток - спів пісень на набережній. В останні роки стан його здоров'я погіршився, однак Михайло все одно виходить на свою імпровізовану сцену і співає пісні українською.

"Їм погано, а треба веселити", - поділився Білозір думкою про жителів Криму.

Однак багато хто з місцевих є шанувальниками його творчості і не приховує захоплень його сміливістю.

"Спасибі за вашу сміливість. Це дуже ризикована справа. Я сама українка, я дуже люблю Україну. І для мене це просто ковток повітря", - поділилася кримчанка.

Джерело

Все буде Україна