«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

“Я цю посаду прийму.” Екс-кандидат в Президенти Ігор Смешко зробив заяву щодо роботи в команді Зеленського

Ігор Смешко, екс-голова СБУ, заявив, що не знайомий із новообраним президентом Володимиром Зеленським особисто, але готовий працювати на певних посадах, якщо голова держави “потребуватиме його знань і досвіду”.

Про це Смешко, голова всеукраїнської громадської організації Сила і честь, заявив 10 травня в ефіріРадіо НВ. Смешко дав інтерв’ю Валерію Калнишу в програмі Печерські пагорби.

За словами колишнього очільника СБУ, він ще не отримував жодних кадрових пропозицій від Зеленського і знайомий з ним “лише візуально” – коли вони брали участь у телеефірах в 2014 році.

Однак при цьому Смешко дав зрозуміти, що буде готовий дати згоду працювати на посадах, які пов’язані з його досвідом “як кадрового офіцера”. Так він прокоментував запитання ведучого про те, що раніше заявляв відсутність намірів обіймати будь-які посади за президентства Зеленського.

“Якщо буде пропозиція від президента і буде кореспондуватися з моїм розумінням, що я можу зробити за захист держави – я цю посаду прийму, – заявив Смешко. – Часи не вибирають, в них живуть і вмирають. Якщо обраний президент буде потребувати моїх знать і досвіду під час війни, я прийму цю посаду”.

Він також назвав дві умови, за яких буде готовий розглянути кадрові пропозиції Зеленського: це “розуміння яка команда і чи можна там щось зробити”, а також можливість участі в парламентських виборах його власної політичної сили.

Смешко має намір у будь-якому випадку піти на вибори із партією Сила і честь, стовривши “першу консервативно-демократичну партію України”.

У першому турі виборів президента України, який відбувся 31 березня 2019 року, Смешко посів шосте місце – його підтримали 6,04% українців.

Смешко очолював СБУ в 2003-2005 роках. З жовтня 2014 року по березень 2015 го очолював комітет з питань розвідки при президенті України.

Все буде Україна