«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

"Ядерна" опція: США пригрозили Росії відключенням від SWIFT через Україну

Російську Федерацію можуть відключити від міжнародної системи передачі фінансової інформації SWIFT через напад на українські кораблі у міжнародних водах Чорного моря.

"Люди називають це "ядерною" опцією. Це призведе до витрат для усіх учасників. Великих витрат для Росії, але і великих витрат для союзників", — заявив спецпредставник США в Україні Курт Волкер, передає "Голос Америки".

Він зазначив, що SWIFT регулюється законами Бельгії та прискорює міжнародні трансакції, відправляючи платіжні доручення фінансовим інститутам у різних країнах.

"В остаточному підсумку, ми повинні зберігати можливість такого варіанту, тому що ми не можемо і далі дивитися, як Росія робить нові агресивні кроки щодо сусідів, такі як цей", — підкреслив Волкер.

Крім того, європейські союзники США можуть заборонити російським суднам, які прибувають із Криму або Азовського моря, заходити у європейські порти. За словами Волкера, з такою пропозицією нещодавно виступила Аннегрет Крамп-Карренбауер — генеральний секретар правлячого Християнсько-демократичного союзу Німеччини, яка може стати наступником канцлера Німеччини Ангели Меркель.

"США хочуть прийняття таких заходів, щоб чинити тиск на Росію і прийти до такого моменту, коли Росія забажає провести переговори для вироблення рішення", — резюмував спецпредставник США.

Джерело

Все буде Україна