«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Як дізнатися, що ваш телефон прослуховують: 5 важливих ознак

Будьте пильні! Зараз можливість прослуховувати телефони є не тільки у спeцслужб!

У світі набирає обертів скaндал з прослуховуванням телефонних переговорів світових лідерів спeцслужбами, однак сьогодні прослуховувати телефони можуть не тільки вони, а й звичайні громадяни. Як зрозуміти, що ваші розмови прослуховуються? Існують спеціальні шпигунські програми, які встановлюються на мобільні телефони і дозволяють іншим людям, наприклад, конкуренту або ревнивому чоловіку, стежити за вами, пише Storyfox.

Батьки, які прагнуть встановити повний контроль над своєю дитиною, також можуть користуватися подібними програмами. Встановлена на мобільний телефон програма-шпигун здатна записувати телефонні розмови і перехоплювати смс-повідомлення, а потім відправляти їх на потрібну адресу. Вона також може копіювати номери зі списку контактів, передавати дані про місцезнаходження телефону і навіть дає можливість іншій людині чути все, що відбувається навколо. Таким чином, вона перетворює ваш телефон в справжній «жучок».

У корпоративному телефоні може бути встановлений акумулятор зі спеціальним чіпом, завдяки якому також з’являється можливість прослуховувати розмови і передавати дані.

Як визначити, чи встановлена ​​на телефон шпигунська програма? Зазвичай подібне ПО ніяк себе не проявляє, його досить важко виявити. Але є певні ознаки, які можуть вказувати на його наявність.

1. Телефон занадто швидко сідає. Ознакою того, що на мобільному телефоні встановлена ​​програма-шпигун, може бути занадто швидка розрядка батареї. Якщо акумулятор телефону постійно гарячий, це теж не дуже хороший знак. Звичайно, проблема може бути в самому телефоні, особливо, якщо йому вже більше року. Однак перевірити його на наявність шпигунських програм все-таки варто.

2. Дивацтва в роботі телефону. Вас також повинні насторожити затримка при вимиканні телефону, мимовільне перезавантаження і вмикання підсвічування.

3. Сторонні звуки в трубці. Якщо телефон прослуховується, під час розмови з іншим абонентом ви можете чути різні сторонні звуки, шуми і навіть чужі голоси.

4. Перешкоди. Приводом для занепокоєння може бути і те, що телефон, що лежить поруч з аудіоколонками, створює перешкоди, коли ви ним не користуєтесь. Це може означати, що шпигунська програма вийшла на зв’язок з іншим телефоном і без вашого відома передає йому дані.


5. З’єднання з абонентом встановлюється довго. Якщо ви стали помічати, що, коли ви дзвоните комусь, з’єднання з абонентом встановлюється довго, а роз’єднання стало займати більше часу, це теж може бути ознакою прослуховування. Пояснюється це тим, що шпигунським програмам потрібен певний час для того, щоб «вклинитися» в розмову.

У цій ситуації найкраще показати телефон фахівцю.

Все буде Україна