«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Як на Дніпропетровщині зустрічали оборонців Маріупольського напрямку: вдома не були 7 місяців (ВІДЕО)

Віднині підрозділ називає себе "Холодний Яр"

На Дніпропетровщині зустрічали героїв. 4 тисячі військовослужбовців 93-ї механізованої бригади повернулися з Донбасу додому. Підрозділ боронив Маріупольський напрямок понад півроку. Як зустрічали захисників – дивіться відео.

Вояки 93-ї механізованої бригади повернулися зі сходу до пункту постійної дислокації в селище Черкаське на Дніпропетровщині. На урочистому шикуванні дворічна Катруся виглядає свого тата.

"Якраз тут стоїть на початку. У нас це вже п‘ятий рік чекаємо, і кожного року чекаємо, зустрічаємо. Цього року теж прийшли. Бо 7 місяців не було вдома", – ділиться дружина військовослужбовця Анна Варлам.

Поки кіборг із позивним "Еверест" п'ятий рік боронить українську землю від загарбників, його син Назар подорослішав і вже збирається до школи.

"Дитина пішла в садок, я тоді був під Іловайском, а в цьому році в грудні лише перший раз – у дитини вже останній дитячий ранок у садку, а я перший раз туди прийшов", – каже військовослужбовець 93-ї механізованої бригади ЗСУ Андрій Гасюк.

За ці півроку підрозділ втратив 7 бійців, 21 був поранений. Кожному, хто вцілів, командування бригади подякувало за службу. Майже сотня військовослужбовців отримала нагороди.

"Найкраща нагорода – це ваші усмішки, усмішки моїх українців, мого народу. Народу, який нас підтримує і розуміє, що в Україні війна, а не якийсь заморожений конфлікт. Оце наша нагорода найкраща", – наголошує військовослужбовець 93-ї механізованої бригади ЗСУ Василь Карпюк.

Від початку бойових дій на Донбасі – це третя ротація для бійців 93-ї механізованої бригади. Віднині підрозділ називає себе "Холодний Яр". Незабаром ця назва має стати офіційною.

"Працювала група істориків, обговорення йшло серед військовослужбовців військової частини, і було вирішено, щоб ми носили символічне ім'я "Холодний яр", яке спонукає до перемог і має патріотичне національне підґрунтя, і я вважаю, що це стало брендом ЗСУ", – зазначає командир 93-ї механізованої бригади ЗСУ Владислав Клочков.

Після служби на Сході захисників чекає відпустка.

"З понеділка їдемо на море відпочивати. Літо треба провести на морі", – ділиться військовослужбовець Роман Варлам.

Та за місяць військовослужбовці знову повернуться до військової частини для відновлення боєздатності та навчань.

Джерело

Все буде Україна