«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Як приготувати ліки з молодих зелених горіхів

Вони насичені вітамінами, дубильними речовинами, білками, амінокислотами і є неймовірно цілющими. Випробувавши рецепти ліків з зелених горіхів можна легко в цьому переконатися!

У зелених незрілих плодах волоського горіха вітаміну С більше у шість разів, ніж у ягодах смородини, і в дев’ять разів, ніж у шипшині. Кислоти, які є в молодих горіхах, добре впливають на серцево- судинну систему, знижують ризик захворювання на ішемію. А ще горіхові ядра посилюють чоловічу потенцію.

До речі, у горісі лікувальними є не тільки ядра, а й листя, зовнішня зелена шкаралупа, внутрішні перетинки. Листя і зелена шкаралупа містять дубильні речовини, ефірні олії, вітамін С, а внутрішні перетинки — йодисті сполуки.


Якщо проблеми зі шлунком: при проносі треба вибрати з горіха внутрішні перетинки, розтерти в ступці або змолоти на млинку для кави. Залити 1 ст. л. перетинок склянкою горілки, настояти тиждень у темному місці. Процідити і вживати по 5-6 крапель тричі на день. З другого дня кількість крапель можна зменшити. Цей засіб є дуже сильним, передозування ним може спричинити закрепи.

Для дітей: при аденоїдах залити 1 ст. л. подрібненої зеленої шкаралупи склянкою води, закип’ятити й настояти годину. Закапувати в ніс по 6-8 крапель 3-4 рази на день. Курс лікування — 20 днів.

Листя не викидайте: воно має протимікробну дію, настоєм із нього лікують гнійники. 2 ст. л. подрібненого листя заливають склянкою окропу і протирають проблемні ділянки шкіри.

При запаленні лімфатичних вузлів свіже листя волоського горіха можна прикладати до запалених лімфатичних вузлів, зверху наклавши теплу пов’язку.


Горіхівка

Цією настоянкою можна лікувати пронос, біль в шлунку, навіть змащувати рани і виразки.

Інградієнти:10 зелених горіхів, 100 г. цукру, 1 л самогонки.

Волоські зелені горіхи дрібно порізати, скласти до слоїка та засипати цукром. Поставити на підвіконні на сонці. Тримати там доти, доки вони пустять сік, час від часу струшуючи. Тоді залити самогоном і тримати в темному місці ще місяць. Після цього профільтрувати, перелити в пляшку, закоркувати.

Щоб не нищити молодих горіхів, їх можна позривати з гілок, які наламав буревій. До настою додають і кілька гвоздичок, корицю — для аромату.

Перед застосуванням будь-яких засобів народної медицини проконсультуйтеся з лікарем!

Джерело

Все буде Україна