«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Як цукор псує наш організм і як навчитися менше його вживати

8 небезпечних наслідків цукру для організму і зовнішності..

Цукор - хитрий і підлий ворог, який у великій кількості непомітно проникає в харчування багатьох людей: спершу хочеться додати в чай пару ложечок, потім - з'їсти батончик або печиво, випити йогурт, закусити фруктами, а за переглядом фільму випити ще і солодку газовану воду. Так, самі того не помічаючи, протягом дня люди споживають набагато більше цукру, ніж варто було б. У чому ж його шкода і як навчитися їсти його менше?У чому шкода цукру?
Сприяє набору зайвої ваги.
Збільшує ризик серцево-судинних захворювань.
Може призвести до жирового гепатозу печінки.
Дає відразу багато енергії, що в подальшому призводить до виснаження організму - до втоми, а також є ризик розвитку депресії.
Прискорює процес старіння.
Збільшує ризик розвитку цукрового діабету.
Шкодить здоров'ю шкіри, може сприяти появі шкірних висипань.
Збільшує ризик захворювання деякими типами раку.


Як навчитися їсти менше цукру?

Без сили волі не обійдеться, вам потрібно чітко усвідомити, в яких продуктах і напоях присутній цукор, щоб працювати над скороченням їх у своєму раціоні, а то і зовсім над відмовою від них. Пропонуємо кілька правил, які допоможуть скоротити споживання цукру.

Скоротіть вживання напоїв з цукром

По-перше, чай і каву можна пити без цукру або класти його менше; по-друге, пам'ятайте, що в соках і в рідких йогуртах з магазину цукру теж чимало, тому дозуйте; по-третє, мінімізуйте вживання газованих солодких напоїв, у них дуже багато цукру!

Висипайтеся

Не багато хто знає, але недолік сну просить вас підбадьорити його солодкими ласощами, так він намагається заповнити енергію, але на ділі все це оманливе, а ось кількість цукру - ні.

Не ходіть за покупками голодними

Це правило багато хто чув, але в контексті цукру це означає наступне: якщо ви прийшли в магазин голодними, значить, вам буде хотітися більше смаколиків, в тому числі солодощів, адже такі перекуси часто є проміжними, зате свою порцію калорій і цукру привнести не забувають.

Не снідайте солодким!

Так, сухі сніданки буквально просять купити їх і залити йогуртом, але вам потрібно навчитися говорити тверде "ні", тому що в них лякаюча доза цукру! Вона нехай і швидко подарує вам прилив бадьорості, але також швидко його і знизить. А ось сніданки з високим вмістом білка і клітковини допоможуть почувати себе ситими і бадьорими до обіду.

Читайте етикетки

Часто цукор виявляється навіть там, де ви його зовсім не чекаєте, наприклад, в томатному соусі з магазину. Якщо навіть не знати, в яких споживаних продуктах є цукор, то буде складніше боротися з цим ворогом!

Не купуйте десерти

Сумно, важко, але можливо! Звичайно, ми не забороняємо вам купувати тістечка або тортики в особливих випадках, але не варто кожного дня балувати себе різними десертами: сьогодні - солодкий йогурт, завтра - батончик, післязавтра - газована вода, а то і все разом. Навчіться говорити "ні" цим примхам. Краще купіть фруктів.

Організм дуже швидко звикає до солодкого, тому, якщо ви привчилися регулярно балувати себе десертами, то спершу вам буде складно боротися з цукровим ворогом, але, повірте, все можливо! Включіть свою силу волі і подумайте про те, наскільки гарною й здоровою ви будете, якщо зможете скоротити споживання цукру. Пише -ukr.media

Все буде Україна