«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Як відмова від кофеїну вплине на тіло та організм людини?

До речі, кофеїн — це не тільки еспресо і латте, це ще й чай, кола, інші напої на зразок енергетиків.

Інрді важко уявити ранок без кави. Втім, іноді варто спробувати відмовитися від своєї залежності і слабкості, щоб побачити дивовижні метаморфози, які відбудуться з організмом, коли він перестане отримувати кофеїн, інформує Ukr.Media.

Так, буде непросто. Але повернемося до наслідків відмови, про розповіла велнес-коуч Елісон Стоктон.

Відмовившись від кофеїну, ти:

Можеш стати менш неспокійною і тривожною, але не відразу

Кофеїн стимулює вироблення гормону стресу, кортизолу, тому відмова від нього може зробити тебе більш врівноваженою та спокійною, але...не відразу. Справа в тому, що кавова залежність або звичка на перших порах буде викликати паніку: «Як же я прокинуся без кави?» адже це звичний ранковий ритуал. Через тиждень ти будеш ставитися до своєї «аскези» набагато легше.

Можеш відчути головний біль

В цьому винен синдром відміни, але він зустрічається не завжди, а, як правило, у людей, які вживали 500 і більше мг кофеїну в день (приблизно 5 порцій еспресо). Щоб цього не сталося, пий побільше чистої води і трав'яного чаю з м'ятою.

Помітиш, що шкіра стала краще

Кава зокрема і кофеїн в цілому - діуретик, який призводить до зневоднення, а коли ти припиняєш їх вживати, то дуже допомагаєш своїй шкірі. Дівчата, які переставали вживати каву, помічали, що на обличчі стало менше лущення, а тон шкіри став більш рівним і свіжим.

Можеш скинути вагу

Якщо ти пила, скажімо, три чашки кави, причому не американо, а латте або капучино, то відмова від цієї звички допоможе скоротити споживання калорій, про які ти навіть не здогадувалася. Про цукор і всілякі сиропах до кави, здається, можна навіть не пояснювати, але в трьох солодких кавових напоях може міститися від 600 до 1150 кілокалорій. Ось і підрахуй!

Почнеш міцніше спати

Навіть ті, хто нормально засинає, випивши кави після обіду, схильні більш чуйно спати і частіше прокидатися вночі - це дані, отримані під час медичних досліджень. Позбавивши свого організму стимулятора, кофеїну, ти допоможеш йому відрегулювати природні ритми відпочинку та активності, завдяки чому станеш спати краще і відчувати себе бадьорою, навіть якщо поспала менше, ніж зазвичай.

Помітиш, що зуби стали біліші

Крім самого пігменту, кислотність кави погано діє на емаль, викликаючи появу темних вкраплень і плям. Якщо ж відмовитися від кави і більш пильно стежити за харчуванням, зуби стануть білішими за місяць без будь-яких додаткових дій.

Все буде Україна