«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Якщо стоїте, краще сядьте. За ствердженням Reuters: Дружина Зеленського купила у олігарха пентхаус в Криму за півціни

У 2013 році дружина новообраного Президента України Олена Зеленська придбала елітну квартиру в Лівадії (біля Ялти в окупованому Криму) менш ніж за половину ринкової вартості у екс-нардепа, олігарха Олександра Буряка.

Про це пише Reuters.

У квітні 2013 року дружина Володимира Зеленського придбала трикімнатний пентхаус в житловому комплексі “Імператор” в Лівадії на узбережжі Чорного моря за 163 893 доларів. Відповідна інформація міститься в декларації Зеленського та українському реєстрі прав на нерухомість. Таким чином, квартира була куплена за ціною близько 1263 доларів за квадратний метр.

Згідно з даними сайтів нерухомості, у 2012 році квартири в ЖК “Імператор” продавалися за ціною від 3500 до 4000 доларів за квадратний метр. Кримський агент з нерухомості підтвердив журналістам, що в 2013 році квартири в зазначеному елітному житловому комплексі продавалися за ціною від 2500 до 3000 доларів за квадратний метр, при цьому ціна могла доходити до 5000 доларів.

У квітні агентство нерухомості “Причал 82” виставило даний пентхаус на продаж за 790 668 доларів, що в чотири рази більше сплаченої за нього ціни в 2013 році. Володимир Зеленський та його дружина Олена не коментують дану ситуацію. Від коментарів відмовився Олександр Буряк, який продав квартиру Зеленським.

Reuters вдалося отримати коментар олігарха Ігоря Коломойського, якого пов’язують із Зеленським. На його думку, дешева вартість квартири пояснюється тим, що в 2013 році банк Буряка (Брокбізнесбанк) не мав ліквідності і йому необхідно було швидко отримати готівку.

До речі, дані спостерігачів свідчать про те, що Буряк був спостерігачем від Зеленського в рідному місті шоумена, Кривому Розі, на виборах президента 2019 року.

Все буде Україна