«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Якщо у вас вдома припадає пилом така м’ясорубка – ні в якому разі її не викидайте! Це велика рідкість!

Тільки уяви, є такі речі, які не ламаються, не б’ються і не розсипаються на очах після декількох використань. Для сучасної людини це надзвичайно, але ті, хто народився і виріс в СРСР знають, що якість тодішніх речей цінувалась на вагу золота! Ми ж звикли берегти гарантійний талон після покупки техніки, як зіницю ока. А раптом зламається?

Ми ділимося з тобою підбіркою речей часів Радянського Союзу, які гріх викинути. При дбайливому використанні вони послужать куди довше сучасної техніки, а головне – якісь з цих штучок ну точно знайдуться в тебе в коморі, пише Мамины Шпаргалки. Відразу видно, що виготовлено в СРСР!

М’ясорубка

Якісна, надійна, вічна радянська м’ясорубка не підведе в відповідальну хвилину, не зламається і не згорить. А тісто для пісочного печива з неї виходить що треба, головне – з насадками не заплутатися. Класична ручна м’ясорубка часів СРСР стане незамінною помічницею на кухні, підійде для подрібнення м’яса, для виготовлення локшини, печива і навіть соку.

 

Фотоапарат «Зеніт»

Ентузіастів плівкової фотографії стає все більше, а тому за якісний плівковий фотоапарат любителі аналогової фотографії готові заплатити чималі гроші. По правді кажучи, в еру смартфонів, коли кожен може сфотографувати і через мить залити в мережу вдалий знімок, цінність кадрів на плівку стає куди вище. Якщо на полиці порошитися старий фотоапарат, не полінуйся купити плівку і зробити кілька атмосферних знімків. Це того варто!

Бляшані банки

Пакети з цукром, крупами або борошном не тільки не підходять для зберігання сипучих продуктів, але і виглядають просто бридко. Інша справа – жерстяні банки! А такі баночки, як були в СРСР, сьогодні на вагу золота. Вмісткі, якісні, їх хочеться поставити на самому видному місці. Якщо у тебе завалялася парочка, неодмінно відреставруй їх і використовуй з задоволенням.

Горішниця

Ну хто не любить ці рум’яні горішки зі згущеним молоком, які з любов’ю готувала бабуся? Горішниця – незамінна річ, адже готувати улюблені ласощі дітвори з нею простіше простого. Нехай зараз електронну горішницю можна купити в будь-якому магазині техніки, чавунний прилад часів совка ніщо не замінить! Штучка це вічна, ще й онукам дістанеться, адже ламатися там просто нема чому.

Годинник «Електроніка 6»

Тут все просто: бюджетний домашній електронний годинник-будильник – вічна техніка. Великий яскравий дисплей з двома режимами підсвічування і живленням від мережі роблять «Елетроніку 6» найякіснішою моделлю радянських годинників. Служать вони не рік і не два, а десятиліття!

Холодильник ЗІЛ

Старий радянський холодильник нехай і не оснащений новомодними системами електронного управління або відведення зайвої вологи, зате він – еталон якості і надійності. Ну а якщо дідка привести в належний вигляд, послужить він ще дуже довго. До слова, такі раритетні моделі техніки на піку популярності. Поглянути тільки на техніку Smeg!

 

Форма для льодяників

Радянські господині воліли солодощі не купувати, а робити самостійно. Так чому б і тобі не спробувати? Домашні льодяники і шоколадки – річ приголомшлива, адже ти можеш бути впевнений в складі солодощів на всі 100%.

Мікропроцесорні ігри «Електроніка»

Примітивна сьогодні, кишенькова гра «Електроніка» – мрія будь-якого радянського хлопчака. Не дивлячись на свою застарілість, гра не втрачає актуальності, а кількість бажаючих придбати подібну забаву зашкалює. Звичайно, при наборів 1000 очок пристрій не показує мультфільм «Ну постривай!», як говорили легенди, але навіть сучасний хлопчисько оцінить кишенькову гру по заслугах.

Гранований стакан

Гранований стакан – класика посуду радянських часів. Наші бабусі з нього пили, ним вирізали тісто для пельменів, з його допомогою вимірювали продукти, ну а скільки байок існує про знаменитий стакан! І сьогодні гранований стакан не втрачає своєї актуальності: в більшості навіть сучасних рецептів багато продуктів (борошно, молоко, крупи) вимірюються не грамами, а саме склянками. Штучка на століття!

Посуд

Досить зберігати бабусин посуд в серванті, користуйся ним! Радянський порцеляновий посуд не тільки в повній мірі відповідає сучасним модним віянням, він виготовлена ​​з урахуванням жорстких держстандартів і прослужить тобі роками.

Ми впевнені, що до сих пір в будь-якій квартирі можна знайти речі часів СРСР, які служать своїм власникам вірою і правдою не одне десятиліття. Наворочені сучасні праски або м’ясорубки ламаються через раз, тарілки сколюються після другого миття, а льодяники під зав’язку набиті консервантами і барвниками. Так що не поспішай відправляти речі радянського виготовлення в утиль, можливо, вони ще згодяться тобі в побуті.

Сама того не очікуючи, я відшукала в своєму будинку половину речей з цього списку! А ти? Неодмінно розкажи в коментарях.

Пише - bbc-ccnn.com

Все буде Україна