«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

"ЯКЩО УКРАЇНА НЕ ЗМОЖЕ, ВИ ОПИНИТЕСЯ НА ПЕРЕДОВІЙ". США ЗАКЛИКАЛИ УГОРЩИНУ НЕ БЛОКУВАТИ СПІВПРАЦЮ УКРАЇНИ З НАТО

За словами американського посла, Україна мусить відчути підтримку з боку Заходу.

Посол США в Угорщині Девід Корнштейн закликав країну припинити 

Польща запропонувала новий формат зустрічей Україна-НАТО через блокування Угорщиною
блокувати роботу комісії Україна-НАТО через те, що якщо "Україна не зможе, то Угорщина опиниться лінії фронту з російською агресією".

Про це він заявив під час виступу парламентського комітету в Угорщині, передає Reuters.

"Ми повинні враховувати загальну картину. Путін не зацікавлений в національному суверенітеті. Його бачення є неоімперним. Якщо Україні не вдасться, Угорщина опиниться на передовій лінії російської агресії", - розповів посол.

Він також зазначив, що Угорщина може краще розставити пріоритети стосовно власних альянсів і надавати більшу підтримку Україні.

"Зараз Росія більше, ніж коли-небудь, випробовує Захід. Ми твердо переконані ... що, як союзники НАТО, найкращий спосіб просування реформ в Україні - це розмовляти з Україною, а не блокувати співпрацю України з НАТО", - заявив Корнштейн.

Як відомо, Угорщина вимагає від України відтермінування імплементації мовної статті закону про освіту, а також скасування його дії на приватні навчальні заклади. Через ухвалення цього закону вона блокує співпрацю України та НАТО, зокрема зустрічі комісії Україна-НАТО на високому рівні. 

Джерело

Все буде Україна