«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Йдемо з дитиною додому зі школи. Підходять 6 чоловіків і кажуть: "З Вас штраф 750 грн. за російську мову". У Дніпрі запустили страшилку про мовний патруль.

Користувачі мережі висміяли пропагандистський фейк про утиск російськомовних в Україні.

На “страшилку” звернув увагу житель Дніпра Степан Клімов, опублікувавши скріншот розповіді якоїсь Вікторії Желдак у своєму мікроблозі в Twitter, акцентувавши на тому, що в Facebook цей пост позначався, як реклама. Ця персона розповіла, що забирала дитину зі школи, коли до них нібито підійшли шестеро людей та зажадали штраф 750 гривень за використання російської мови.

“Я ледь під землю не провалилася. Кажу, який штраф, чоловіки, ви про що? Вони починають мені розповідати, що депутат Андрій Денисенко в Дніпрі мовний патруль організував, і за те, що ми з дитиною розмовляли російською мовою, з мене штраф 500 гривень, з дитини – 250”, – поскаржилася Желдак.

Вона продовжила слізливу розповідь тим, що в гаманці знаходилося всього 190 грн. У відповідь на це у неї нібито попросили паспорт, якого також при собі не виявилося.

“Почали лякати розповідями про Путіна і російську мову, сказали, що працюють перший день і виносять нашій сім’ї попередження, і відпустили”, – завершила свою розповідь вона.

У мережі відверта “качка” викликала сміх і обурення, адже подібні “новини” використовуються російськими пропагандистами з метою показати, як “на” Україні нібито утискають російськомовних. При цьому сама Вікторія Желдак закрила свою сторінку в соцмережі після того, як користувачі почали висміювати її фейк.

“У Дніпрі з’їли чергове православне немовля”, “Віко, поплач”, “Аж взриднул”, “Спасибі, хлопці, за злий стартап. Пішов заробляти”, “Аа, с*ка”, – відреагували користувачі.

Джерело

Все буде Україна