«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Є варіант для маневру! Верховна Рада розпуском коаліції зробила Зеленському “шах”, але не “мат”

Рада розпуском коаліції зробила новообраному президенту “шах”, але не “мат” – у команди Зеленського є варіант для маневру.

Сьогоднішнє рішення про розпуск коаліції Верховної Ради не виключає ймовірності розпуску парламенту новообраним Президентом України після інавгурації. Голова правління Центру прикладних політичних досліджень “Пента” Володимир Фесенко нагадав, що коаліція розвалилася набагато раніше сьогоднішнього дня і це може стати можливістю розпустити депутатів.

Він вважає, що вихід “Народного фронту” з коаліції і відповідну заяву спікера Ради про розпуск цього союзу зменшує шанси Зеленському на розпуск депутатів. Варто нагадати, що у парламенту є 30 днів на те, щоб створити нову коаліцію. Однак законодавство вводить мораторій на розпуск Ради за півроку до чергових парламентських виборів (27 травня граничний термін). Але є один нюанс, за який може зачепитися команда майбутнього гаранта.

“У президента, якщо захочуть розпустити Верховну Раду, можуть послатися на те, що коаліція реально припинила своє існування не зараз, а раніше, про що свідчать судові рішення про надання списків членів коаліції. Списки не були представлені, відповідно, з цього моменту можна вважати , що коаліції не існує “, – сказав Фесенко.

Джерело

Все буде Україна