«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Єдиний стримуючий фактор: стало відомо, що зупиняє Росію від наступу на Україну

У Росії є всі сили для повномасштабного наступу на Україну, проте існує стримуючий фактор, через який Володимир Путін не вирішується на таку операцію

Про це заявив генерал-лейтенант запасу Дмитро Уманець. Він прокоментував недавню заяву президента Росії, в якій Путін попередив, що найближчим часом ситуація на Донбасі може погіршитися.

«Він (Путін – прим. ред.) Зрозумів, що ми не йдемо ні на які переговори, ми не йдемо на послаблення ситуації на Донбасі, і я думаю, що в його словах може бути велика частка реальності. Як правило, якщо він про щось говорить, попереджає, то він виконує, на жаль», – заявив Уманець.

Він зазначив, що у терористів «Л/ДНР» вже зараз досить озброєння для загострення ситуації на Донбасі.

«Що стосується повномасштабного наступу, не впевнений, що він може піти на це, хоча можливості у нього теж є. Це обґрунтовується тим, що на кордоні стоять близько від 40 до 60 тис. військових. Плюс формується біля Ростова кілька дивізій, може вона і не доукомплектована, і на сьогодні не готова до скоєння настання, але зосередження таких сил там знаходиться не просто так», – вважає експерт.

При цьому він підкреслив, що існує стримуючий фактор, через який Путін не вирішується на відкриту ескалацію. За його словами, цей фактор – президентські вибори в Україні.

«Я думаю, що в даний момент від Путіна можна всього очікувати, єдиний стримуючий фактор, в якійсь мірі, це вибори українського президента в 2019 році. Путін може не піти на масштабну ескалацію і почекати, чим же у нас закінчаться вибори. А вже за їх результатами він буде визначатися остаточно », – зазначив Уманець.

Джерело

Все буде Україна