«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Євробачення-2019 "втече" з Ізраїлю через політику

Голдфінгер розкритикував політизацію конкурсу, до якої, на його думку, причетна влада Ізраїлю

Після перемоги ізраїльтянки Нетти Барзілай, логічно наступний конкурс, згідно з правилами, повинен приймати Ізраїль. Але європейський мовний союз може відмовитися від проведення фіналу "Євробачення" в Ізраїлі, звинувачуючи оргкомітет у зайвій політизації конкурсу.

Про це повідомляє портал ESCToday. Серед продюсерів "Євробачення" ведуться розмови про перенесення півфіналів і фіналу 2019 року з Ізраїлю в Австрію. Правда, поки офіційно Європейський мовний союз не робив жодних заяв.

Однак таку можливість в інтерв'ю згадував організатор трансляцій "Євробачення" Аралі Голдфінгер. Він нагадав, що в 2015 році Австрія успішно провела конкурс.

Голдфінгер розкритикував політизацію конкурсу, до якої, на його думку, причетна влада Ізраїлю. Зокрема, міністерство культури країни вимагає від транслятора погоджувати контент мовлення, посилаючись на те, що конкурс фінансується з бюджету Ізраїлю.

Крім того, досі невідомо, де Ізраїль збирається проводити півфінали і фінал. Президент країни Реувен Рівлін заявляв, що в наступному році конкурс прийме Єрусалим. Але організатори "Євробачення" відмовилися затвердити це місто в якості приймаючого, щоб політика "не завдала шкоди бренду".

Джерело

Все буде Україна