«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Інавгурація Зеленського під загрозою зриву! 19 травня стало фатальною датою, подробиці!

Глава Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович виступив проти проведення інавгурації 19 травня Про це повідомляє Радіо Свобода. Зокрема, історик заявив, що 19 травня – траурна дата, тому проводити урочистий захід в цей день, на його думку, некоректно.

«Це День пам’яті жертв політичних репресій, визначений указом президента в 2007 році. Тобто це траурний день, в який проводяться жалобні заходи по всій Україні, обмежена розважальні заходи і розважальне мовлення на ТБ», – повідомив В’ятрович.

Нагадаємо, переможець президентських виборів в Україні Володимир Зеленський направив звернення, в якому наполягає на призначенні дати своєї інавгурації

Пост про це з’явився на сторінці політика-початківця в Facebook. Також відповідне звернення було передано голові Верховної Ради Андрію Парубію, де Володимир Зеленський озвучив дату 19 травня.

«Вважаю, що інавгурація має відбутися 19 травня. Саме на цю дату я наполягав і на сьогоднішній зустрічі з головами парламентських фракцій… Сподіваюся, що народні депутати підтримають наші пропозиції на своєму засіданні 14 травня, адже нам потрібно працювати. У тому числі і з парламентом», – написав Зеленський в пості.

Зеленський також додав, що це є важливим не тільки для нього, а й для українського народу і іноземних політиків:

«Визначеність вкрай важлива і для народу України, і для іноземних гостей, які вже висловили бажання прибути на урочистості, і для мене особисто», – наполягає він.

У листі до Парубія підкреслюється, що в умовах зовнішньої агресії для країни важливо «уникнути вакууму влади» і забезпечити якнайшвидший вступ повновжень новообраним президентом».

Відзначимо, Верховна Рада України визначиться з точною датою проведення інавгурації 14 травня. Обраний президент запропонував народним депутатам проголосувати за 19 травня, однак під час зустрічі з парламентом політиками обговорювалася можливість проведення інавгурації на іншу дату – 28 травня.

Джерело

Все буде Україна