«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Юрій Бутусов: Подія і скандал дня.

Подія і скандал дня.

Конкурсна комісія Державного бюро розслідувань оголосила про призначення 27 вищих керівників ГБР. І раптом з’ясувалося, що серед переможців – фігуранти кримінальних справ, за якими були різні зауваження, і за регламентом всі ці питання в їх біографії повинні бути роз’яснені із застосуванням поліграфа.

Але конкурсна комісія результати перевірки всіх керівників на поліграфі знищила – хоча за законом вони мають зберігати 5 років. Загалом, скандал не став підкилимним – Голова Державного бюро розслідувань Роман Труба відмовився призначати в ГБР цих 27 керівників.

“Про майно кандидатів, про гектари землі, про їхню причетність або не причетність до незаконного отримання коштів повинно дати відповідь НАПК. Відповідь на всі ці питання ми могли почути по результатах поліграфа.

Я не можу прийняти рішення про призначення кандидатів без результатів поліграфа.

Після конкурсу зовнішня комісія повинна передати документи кандидатів та результати проходження поліграфа … Комісія на засіданні прийняла дивне, нелогічне, протиправне рішення про знищення результатів поліграфа “, – сказав директор ГБР.

Так, це вчинок.

Цікаво, чи втримається тепер Труба – серед цих 27 напевно всі потрібні люди узгоджені. Поліграф тепер потрібен по новій, і нова перевірка.

Юрий Бутусов

Джерело

Все буде Україна