«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Івана Купала 2018: найколоритніші гуляння у Києві

Івана Купала - свято, яке щороку відзначається 7 липня. Цей день несе у собі безліч народних традицій, втім, докладніше про це ти можеш дізнатися в нашій статті. А сьогодні ми розповімо тобі, як і де в Києві можна відсвяткувати Івана Купала. До слова, цьогоріч свято випадає на суботу, тож відзначати його сама доля веліла!

1. Фестиваль "Нiч на Івана Купала"

6 і 7 липня пройде масштабний етнофестиваль "Ніч на Івана Купала". У Sky Family Park тебе чекають: традиційні народні гуляння, театральне обрядове дійство, різні майстер-класи та виступи відомих артистів. Відкрий для себе чарівний світ купальської ночі, візьми участь у народних гуляннях, а на наступний день занурся у загадковий світ японського свята Танабата.

У денній програмі для дітей та дорослих організатори підготували виступи народних колективів, обрядового театру, майстер-класи з традиційних українських та японських мистецтв та інші розваги. Увечері гості можуть насолодитися концертом. Хедлайнерами фестивалю виступлять Катерина Бужинська, KAZKA.

Коли: 18:00 6 липня - 23:55 7 липня

Де: Sky Family Bar (проспект Генерала Ватутіна, 2)

Скільки: 100 грн - 1 день.

2. Фестиваль "Ой Купала, ой Івана"

У програмі фестивалю: масштабні народні гуляння, театралізована купальська вистава, виступи українських артистів, фольклорних народних ансамблів, майстер-класи та ще багато цікавих подій і розваг. Ефектне вогняне шоу, атмосфера свята і найцікавіші традиції і обряди!

Коли: 10:00 7 липня - 20:00 8 липня

Де: Національний музей народної архітектури та побуту України (вул. Академіка Тронька)

Скільки: умови та вартість участі можна дізнатися на facebook-сторінці фестивалю

3. Івана Купала у Феофанії

У святковій програмі: відтворення традиційних обрядів Івана Купала (плетіння вінків, гадання на судженого, спалення опудала, стрибки через вогнище, хороводи, народні співи і танці), етнодискотека під відкритим небом, фаєр-шоу. Зазначимо, вживання алкогольних напоїв на території парку заборонено. Святкування орієнтовано на сімейний відпочинок із дітьми.

Коли: 6 липня, 17:00 - 22:00

Де: Парк "Феофанія" (вул. Академіка Лебедєва, 37)

Скільки: 20 грн

4. Magic Kupala Night

Організатори поєднали стародавні традиції нашої землі і сучасні трансформаційні практики. Програма заходу: коло жіночої сили; плетіння і пускання по воді вінків; медитація Трансданс навколо багаття під живі барабани; трансформаційна гра. Обов'язково зареєструйся за посиланням, якщо бажаєш долучитися.

Коли: 6 липня, 19:00 - 23:00

Де: Kashpur Studio (вул. Степана Руданського, 3-а)

Скільки: за умови передоплати - 450 грн, у день заходу - 600 грн

5. Етновечірка "В ніч на Купала"

Оксана Стебельська та музичний проект "Українські Барви" запрошують поринути у магічний світ музики та українських традицій! "В ніч на Купала" - це концертно-розважальна програма, в якій учасниками стануть усі гості свята, які творитимуть атмосферу давнього традиційного українського дійства, що зветься "Івана Купала".

В програмі вечора: концерт, інтерактивна програма, танцювальні майстер-класи, колективні співи, обряди, конкурси, вінкоплетини, конкурс вишиванок, модний показ дизайнерських віночків та колекції етнічного одягу; а також живий звук, дружня атмосфера, чудовий настрій, смачна кухня, частування, розваги, різноманітні активності та імпровізації! Дрес-код: вишиванка.

Коли: 7 липня, 18:00 - 22:00

Де: Caribbean Club Concert-Hall (вул. С. Петлюри, 4)

Скільки: 150 - 400 грн.

6. Atlas Weekend 2018

Певна річ, ми не могли не нагадати тобі про таку важливу і яскраву музичну подію української столиці, як Atlas Weekend, тим більше атмосфера тут не менше зачаровує, ніж на заходах, присвячених святкуванню Івана Купала! IV фестиваль Atlas Weekend пройде у Києві на ВДНГ з 3 по 8 липня.

За 6 днів на 7-ми сценах фестивалю виступлять понад 200 українських і зарубіжних артистів. Серед заявлених учасників: The Chemical Brothers, Martin Garrix, Placebo, LP, Nothing But Thieves, Skillet, Lost Frequencies, Kadebostany, EPICA, Бумбокс, Pianoбой, 5`nizza, DakhaBrakha і багато інших.

Коли: 3 - 8 липня

Де: ВДНГ (проспект Академіка Глушкова, 1)

Скільки: 200 - 6000 грн.

Джерело

Все буде Україна