«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Канада відповіла на заклики росіян з Кисельовська надати їм притулок та громадянтво

Як відомо жителі російського міста Кисельовськ записали відеозвернення до прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо. Вони розповіли про складну екологічну обстановку в регіоні, свавілля вугільників і підземних пожежах. Постраждалі звернулися до прем’єр-міністра з проханням розглянути питання надання їм статусу біженців, та надати громадянство.

За словами кузбасців, власники вугільних підприємств «нехтують інтересами жителів міста»: будинки руйнуються від вибухів на розрізах, а при переселенні в інші райони «або дають за житло дуже мало грошей, або надають житло набагато меншої площі».

Жителі Кисельовська розповіли, що в місті досі є райони, де неможливо знайти чисту воду. Кілька років немає врожаю. Представники влади, за словами авторів звернення, стверджують, що, якщо вугілля перестануть добувати, людям не буде чого їсти і ніде працювати.

«Але, проблема ще і в тому, що робітникам на вугільних підприємствах платять вкрай мало грошей, тому ми, практично всі жителі міста, живемо в зоні прожиткового мінімуму. Вистачає лише на найнеобхідніше, – відзначили жителі. – У нашій області найвищий рівень захворюваності онкологією. Ми пов’язуємо це саме з жахливою екологією. Практично в кожній родині є або вже померли, або хворіють на рак в даний момент. Усвідомлення високого ризику захворіти на онкологію при відсутності можливості покинути дану територію призводить до того, що ми фактично відчуваємо себе загнаними в кут, живемо в постійній депресії ».

Міністерство громадянства та імміграції Канади відповіло на прохання жителів Кисельовська про надання їм притулку.

«Для розгляду питання про переселення в Канаду особи повинні бути біженцями за Конвенцією, як це визначено в Законі про імміграцію та захист біженців. Біженець – це особа, яка знаходиться за межами своєї країни і через обґрунтований страх переслідування не бажає в неї повертатися», – наводить «МБХ-медіа» відповідь прес-служби Міністерства громадянства та імміграції Канади.

Повідомляється, що статус біженця в Канаді можна отримати при переслідуванні через расову приналежність, релігії, національності, належності до певної соціальної групи або політичних переконань.

У прес-службі міністерства особливо помітили, що рішення про надання статусу біженців особам, які могли бути порушені зміною клімату, як у випадку з жителями Кисельовська, приймається на індивідуальній основі.

Джерело

Все буде Україна