«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Канада відправила Україні транспортний літак з військовою допомогою

Збройні сили Канади направили в Україну транспортний літак з військовою допомогою. Партія містить нелетальне обладнання. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Міноборони Канади.

У Міноборони пояснили, що це пов'язано з недавньою заявою влади Канади про підтримку Києва на тлі ескалації на кордоні і розширенням канадської тренувальної місії.

 

"Минулої ночі (ніч проти 4 лютого - ред.) літак ВПС Канади C-177 Globemaster вилетів з авіабази Трентон з вантажем нелетального озброєння для України", - йдеться в повідомленні.

 

У літак були завантажені, зокрема, засоби індивідуального захисту, розвідувальне обладнання та обладнання для ведення спостереження.

 

Також в Україну вилетіла група канадських фахівців, які мають переконатися, що українські сили безпеки належним чином навчені для його обслуговування і використання.

 

Раніше повідомлялося, що Канада розширить місію з навчання українських військовослужбовців. В Україну направлять близько 60 канадських військових найближчим часом.

 

Крім того, Канада прийняла рішення розширити військову місію UNIFIER в Україні до 400 інструкторів, перекинувши найближчим часом ще 60 фахівців.

Все буде Україна