«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Хочете щасливо дожити до глибокої старості? Вино і кава прийдуть на поміч

Нарешті, відомий рецепт довголіття!

Дослідження тривало 16 років, та інформація про користь вина і кави — це ще не всі хороші новини, інформує Ukr.Media.

Послухайте, ми також, як і ви, ставимося з певною часткою скептицизму до наукових відкриттів, які повідомляють нам про те, що ми хочемо почути. Це повинно працювати не так. Наприклад, яйця вбивають вас, смачна цибуля фрі — найгірша їжа на планеті, смажене м'ясо на кості підвищить кров'яний тиск. До цього ми вже давно звикли.

Так що з радісним хвилюванням прочитали про дослідження, присвячене тим речам, які допомагають нам дожити до 90 років. Результати були представлені на щорічній конференції Американської асоціації сприяння розвитку науки 2019 дослідниками Клаудією Кавас і Марією Коррада з Інституту порушень пам'яті та неврологічних розладів Каліфорнійського університету Ірвіна.

Мета і результат експерименту

Метою цієї роботи, початок якої було покладено 16 років тому, стало визначення чинників, що дозволяє людям доживати щонайменше до 90 років. Тобто дослідників цікавило питання того, яка саме їжа, діяльність і спосіб життя сприяють настільки високій тривалості життя.

Учасники експерименту кожні 6 місяців протягом дослідження зустрічалися з науковцями, які проводили з ними фізичні і когнітивні тести, а також здійснювали збір інформації про організацію їх харчування і способу життя.

І ось дане дослідження показало, що вживання вина (а також інших алкогольних напоїв) і кави в помірних кількостях збільшує тривалість життя. Головний ключ, як і в багатьох інших речах в житті, — це помірність.

Чесно кажучи, може бути абсолютно байдуже, з якої причини учені прийшли до такого висновку. Просто насолодіться цим фактом.

Будь-яка людина, що любить вино та/або кави, скаже вам, що споживання цих напоїв робить її щасливішою. І дослідження все більше підтверджує факт того, що щастя приводить до успіху, а не навпаки. Таким чином, з результатів цього дослідження можна зробити висновок, що кава і вино не тільки збільшують тривалість життя, але і роблять людину щасливою і більш успішнішою.

Вино і кава — це ще не всі секрети довголіття

Вино і кава — це, звичайно, несподівано і чудово. Але дослідниками були виявлені та більш очевидні чинники людського довголіття, хоча і тут без деякої частки дивного і приємного теж не обійшлося.

Почнемо з більш очевидного, стало відомо, що заняття фізичними вправами щодня протягом 15-45 хвилин, знижує ризик ранньої смерті на 11%.

А ось наступний фактор можна назвати несподіваним. Дослідження так само встановило, що у людини, яка хоче зберегти ясність розуму і старечі роки, обов'язково повинно бути якесь хобі. Більше того, люди, які мають захоплення і приділяють йому, принаймні, дві години в день, доживають до 90 років на 21% частіше інших. Тобто хобі, з точки зору тривалості життя, фактично у два рази корисніше занять спортом.

Отже, коротко зробимо найважливіші висновки: пити вино, каву і витрачати більше часу на свої хобі — ось секрет довголіття.

Все буде Україна