«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Кір в Україні: в Одеській області захворіли більш як 300 чоловік, половина – діти

У школах і дитсадках продовжили карантин до 6 лютого

З початку року на кір захворіли 303 жителі Одещини, більше половини з них – діти. Тільки в Кілійській ОТГ інфекцію підхопила 81 осіба, через що в школах і дитсадках продовжили карантин до 6 лютого.

В цілому по області приймати рішення про те, чи можуть невакциновані діти відвідувати заняття, будуть територіальні лікарсько-консультаційні комісії.

Нагадаємо, за оперативними даними Центру громадського здоров'я МОЗ України, за четвертий тиждень поточного року на кір захворіли близько 3,3 тисячі осіб – 1350 дорослих і 1929 дітей, що на 6% менше у порівнянні з минулим тижнем. Про це повідомляється в департаменті охорони здоров'я ЛОДА.

Додамо, що в Україні лютує не тільки кір, але і грип. Так, з початку епідеміологічного сезону від грипу померли 25 осіб.  Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. В.о. міністра охорони здоров'я наголосила, що для рішення про оголошення епідемії приймає спеціальна комісія. І для цього необхідно підтвердження ряду показників, серед яких не тільки рівень захворюваності та смертності. Пише - сьогодні

Все буде Україна