«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Клієнти Приватбанку штурмують банкомати, панує паніка і страх: "Астанавітєсь!"

"Тисячі громаЗа словами Руслана Форостяка, який є радником начальника Одеської поліції, в області клієнти Приватбанку панікують. Про це він повідомив в своїх соцмережах.дян кинулися знімати заощадження, черги, паніка. Люди астанавітєсь!"

"Якісь дегенерати розпустили чутки, що ПриватБанк все, ну або скоро все. Тисячі громадян кинулися знімати заощадження, черги, паніка. Люди астанавітєсь!" — пише Форостяк.


Варто нагадати, що Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов олігарха Ігоря Коломойського до Національного банку і Кабінету міністрів щодо ПриватБанка. Націоналізацію установи скасували.

Варто відзначити, що 16 квітня Господарський суд Києва оголосив перерву до 7 травня 2019 року у справі за позовом Ігоря Коломойського. Таким чином це питання відклали до закінчення виборів. 

У справі про націоналізацію Приватбанку існує два позовних лінії. Перша — позапланова перевірка банку в жовтні 2016 року, а друга його націоналізація в грудні 2016. Перевірку визнали незаконною, і зараз Нацбанк в Апеляційному суді оскаржить це рішення. Якщо НБУ програє апеляцію, то захист екс-власників банку зможе довести незаконність переходу до держави Приватбанку.


Також проходять засідання суду у контексті позову про можливу незаконною націоналізацію фінустанови. У ході слухань 9 квітня позивачі заявили клопотання про розширення переліку своїх вимог пункту про повернення їм акцій Приватбанку, і суд прийняв це клопотання.

У той же час суд відхилив клопотання Мінфіну, який просив залишити позовну заяву без розгляду. У міністерстві вважають, що в матеріалах справи відсутні докази наявності права власності Коломойського на акції Приватбанку.

Це всього лише суд першої інстанції, і навіть після рішення будуть довгі місяці позовів, аж до Верховного Суду.

ПИше - znaj.ua

Все буде Україна