«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Кнопкодави, друзі Януковича і Ляшко: політики з "торбами" атакували школярів, вибори на носі

Пакунки із книжками, портфелями та кричущими лозунгами - задобрюють "електорат"?

Вже чимало часу минуло відтоді, як українці відправили своїх дітей до школи. Але новий навчальний рік почався не тільки з урочистостей – на святкових лінійках у різних містах помітили чимало політиків, котрі, певно, забули, що такі візити можна вважати порушенням закону та відкритою агітацією. Політики "атакували" школи: хто засвітився на лінійці?

Порушили Конституцію чимало власників мандатів – у першу чергу, мажоритарники із провладної партії, Порошенко і Солвар, слідом за ними – представник "Опозиційного блоку" Шенцев.

За даними Громадського Руху "Чесно", Кучер встиг відвідати мінімум 3 лінійки, на одній із яких учнів змусили дивитися виступ президента, а на іншій депутату спекли коровай, а Домбровський подарував школам власноруч написану книжку. Не обійшлося свято й без рекордсмена із "кнопкодавства", черкаського депутата Антона Яценка ("Відродження").

Хоча особисто на лінійку не приїхав, але подарунки своїми помічникам передав: на фото – пакети із підписом "Першокласникам від народного депутата Антона Яценка" – зовсім не прихований піар. Власну так звану "віртуальну приймальню" відкрив у Козятині й Петро Юрчишин (Вінницька область, БПП), від нього першокласники також отримали новеньке шкільне приладдя.

Цікаво, що саме Юрчишин свого часу роздавав по 500 гривень у конвертах депутатам місцевих рад – навіщо, невідомо. Заступник голови Комітету ПЕК, мажоритарник із Вінниччини та "кнопкодав" Олександр Домбровський (БПП) подарував школам свого округу №11 книги: двотомник "Екстракт-200" і власноруч написану книжку "Україна на розломі цивілізацій".

Ну і звісно примчав одразу і лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко. Він відвідав кілька інтернатів на Чернігівщині, роздав дітям "торби" із гаслом – "Українцям – роботу та гідне життя".

На іншому фото нардеп-прогульник Ляшко вручає і принтер. Екс-фігуранта кримінальних розслідувань, мажоритарника з Одещини Дмитра Голубова ( БПП) вже давно помічали за роздачею подарунків, зокрема і від його іменного Благодійного фонду "Манна небесна". Нардеп цього року відсвяткував День знань у школах свого Суворівського району №40 і №125 разом із мером Одеси Геннадієм Трухановим.

Не оминув увагою День знань і син Президента України, нардеп з Вінниччини Олексій Порошенко. Порошенко-молодший приїхав на урочисте відкриття після реконструкції Сосонської школи. Окрім нього, на лінійку приїхали представники Вінницької ОДА, а ще Митрополит Вінницький і Барський Симеон.

Важливо! благодійна діяльність нардепів може бути напряму пов’язана з виборами, які наближаються. Діапазон голосів, необхідних для перемоги на мажоритарному окрузі в Україні, за даними 2014 року, становить від 1500 до 70 000 виборців.

Як показує практика, активна благодійна діяльність нардепів, роздача подарунків та встановлення дитячих майданчиків здатні підтримувати лояльність такої кількість виборців упродовж перебування обранця на посаді. А під час передвиборчих перегонів така діяльність дає їм суттєві переваги над конкурентами.

Джерело

Все буде Україна