«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Коли Пу*лер нападав на Україну він не міг собі навіть такого уявити. Сьогодні почав збуватись жахливий сон Кремля

Коли в 2014 році Путін віддавав наказ своїм військам перетнути державний кордон з Україною він хотів завадити Євроінтеграції України. Також хозяїн Кремля в жахливому сні не міг собі уявити що Україна зблизиться з НАТО. Бази НАТО, маштабші навчання, постійний контингент військовослужбовців з країн НАТО, це все було подразником для сучасної Росії. Керманичи РФ робили все, аби цього ніколи не сталось.

До якогось моменту Кремлю вдавалось вмовляти сильних світу цього не розглядати Україну як потенційного члена альянсу. Але пройшов час і все змінилось. Агресія сучасної Росії замість застопорити зближення України з НАТО, навпаки прискорила ці процеси.

Сьогодні почались наймаштабніши навчання авіації НАТО разом з українськими ВПС. До України прибули бойові літаки країн альянсу які ще ніколи не пролітали над теріторією України. Раніше військова авіація країн НАТО лише доправляла військових та вантаж на транспортних літаках і все. Цього року все грандіозніше, все змінилось.

Вперше славетні бойові штурмові літаки та винищувачи країн НАТО будуть приймати участь у спільних навчаннях, разом з українськими бойовими літаками. Ніхто вже не звертає увагу на протести з боку Кремля, навпаки наші партнери дають зрозуміти, що загарбати Україну ніхто Путіну недасть. Кремль намагався проводити перемовини про те, аби військова авіація НАТО не застосовувалась у навчаннях над теріторією України, але ні прохання Путіна, ані їх погрози ніхто всерйоз не сприймає.

Отже У Вінницькій та Хмельницькій областях у понеділок, 8 жовтня, стартували багатонаціональні навчання “Чисте небо – 2018” за участю військових з України і 9 країн – членів НАТО.

В такому форматі навчання проходитимуть вперше на території України. Участь у навчаннях беруть більше десяти одиниць винищувальної, транспортної авіації і БПЛА з трьох штатів США – Каліфорнії, Міссурі і Іллінойсу: літаки F-15C / D, С-130, КС-135, МQ-9. Від Повітряних Сил Збройних Сил України залучаються екіпажі тактичної і військово-транспортної авіації на літаках МиГ-29, Су-27, Су-24, Ан-26 і літак аеромедичної евакуації “Vita”.

Протягом двох тижнів близько 700 військовослужбовців країн-учасниць будуть тренуватися ефективному управлінню та контролю обстановки, отримають досвід в пошуково-рятувальних операціях, аеромедичної евакуації, а також відпрацюють деякі питання щодо забезпечення кіберзахисту, оскільки саме кіберзброя сьогодні є одним з найпотужніших інструментів в руках агресора.

Всього до навчань будуть залучені понад 350 військовослужбовців Повітряних Сил. Поряд з військовою авіацією в навчаннях беруть участь підрозділи протиповітряної оборони і радіотехнічні війська. У них завдання діаметрально протилежні – виявляти, супроводжувати і знищувати повітряні цілі.

Крім України і США активну участь в навчаннях беруть військовослужбовці з країн-членів Північноатлантичного альянсу з Бельгії, Великобританії, Данії, Естонії, Нідерландів, Польщі, Румунії.

Джерело

Все буде Україна