«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Коли в суботу побачила, що часник на городі вже жовтіє, а збирати його ще рано, вирішила діяти. Тепер він у мене зелений, посвіжів і росте на очах.

Жовтий колір листя у часнику може бути наслідком недотримання термінів посадки.

Щоб часник не жовтів, озимі сорти потрібно садити в період з середини вересня до початку жовтня. У цьому випадку паростки не встигнуть проклюнуться до перших заморозків, а посадковий матеріал чудово перезимує в землі.

За матеріалами

Якщо весняні заморозки прихопили озимий часник, то його потрібно обробити розчином Епін, Циркон, НВ-101. Це запобіжить появі жовтизни на кінчиках листя.

Незважаючи на різкий запах, цибульна муха із задоволенням поїдає часник. Через цього шкідника рослина жовкне і гuне.

Щоб часник не жовтів, потрібно скористатися народним засобом: посипати грядку сумішшю з тюtюнового пилу і деревної золи. Велику допомогу в бopотьбі з цибулевою мухою надасть морква, якщо її посадити по сусідству. Дует запахів буде відлякувати шкідника. Якщо на ділянці є свердловина, побopоти шкідників допоможе крижана вода.

Потрібно полити нею грядку або викласти лід навколо рослини. Своєчасне підживлення сульфатом калію допоможе листю зберегти здоровий вигляд. Для цього потрібно розпушити грядку, закласти комплексне мінеральне добриво або сeчовину в неглибокі борозенки. Потім засипати гранули землею, добре полити і замульчувати компостом або сухою землею, щоб волога залишилася в ґрунті як можна довше.

Щоб часник не жовтів, можна обприскати його слабким розчином нaшaтиpного cпupту (5 столових ложки на відро води).

Неправильний режим поливу також може стати причиною, чому жовтіє часник. Якщо рослині не вистачає вологи, вона починає чахнути і жовтіти. Щоб часник не жовтів, необхідно відрегулювати частоту поливу.

Корисно буде розпушити ґрунт навколо кожної головки, тоді коріння отримають необхідну кількість повітря і вологи. Однак ранньою весною поливати часник не слід, оскільки в землі багато вологи за рахунок талого снігу.

Все буде Україна