«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Колосальні штрафи: влада обдере власників євроблях до нитки

Українцям приготували колосальні штрафи

Безліч спірних моментів в питанні оформлення автомобілів на європейських номерах давали українцям можливість знаходити безліч лазівок і уникати процесу розмитнення. У найближчому майбутньому українцям перекриють кисень, поставивши на кін чималі штрафи. Так, у Верховній Раді комітет митної політики підготував законопроект, який складається з двох частин.

Перша передбачає легалізацію автомобілів на іноземних номерах, а друга - покарання для тих, хто порушить правила ввезення. Документ вже передали на ознайомлення активістам. Головне - зареєструвати машину Головне, що передбачає проект закону - обов'язкова реєстрація машин, які ввозяться на термін більше, ніж 30 днів. При цьому без оформлення документів на території України можна буде їздити тільки протягом 10 днів (зараз безпечно кататися рік, після - штраф).

Якщо ж авто зловлять на "затримки", то власнику загрожують чималі штрафи:

1-3 дня - 850 грн або попередження;
4-10 днів - 5100 гривень;
10-20 днів - 17 000 гривень;
більше 20 днів - 34 000 гривень;
більш ніж 30 днів - 170 000 гривень або конфіскація автомобіля;

Але і на цоьму сюрпризи не закінчуються. Якщо людина, яка ввезла машину на територію України, передасть авто іншій особі або розбере його, є ризик вітдати в державну казну 17 000 на гривневому еквіваленті.

При цьому санкції передбачені не тільки для власників нерозмитнених авто, але і для водіїв. Якщо їх зловлять на порушенні, доведеться заплатити в казну 8500 гривень. При повтором порушення - 17 000 плюс позбавлення прав строком на 1 рік і конфіскація залізного коня.

Все буде Україна