«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Кому штраф, а кому – в'язниця: влада розпочала "полювання" на отримувачів субсидій

Крім отримувачів субсидій постраждають також і матері-одиначки

Українська влада розпочала жорсткий моніторинг виплат субсидій українцям. Тепер, громадянам, які приховують власні доходи і при цьому користуються пільгами від держави, загрожує чималий штраф та навіть обмеження волі.

По домівках в такому випадку вони ходять не дуже часто, зате дізнаються про покупках та майно субсидіантів в банках, реєстрах нерухомості, у сусідів і друзів.

Наприклад, в Полтавській області санітарка з пологового будинку приховала інформацію, що син купив машину за 169 тис. грн за кілька місяців до оформлення субсидії. Таким чином вона завдала державі збитків в 3389 грн.

А в Житомирській області місцевий житель сховав при оформленні субсидії офіс. Розкрити "злочин" допомогла колишня теща, яка написала скаргу в соцоргани. Чоловікові також довелося повернути більше 5 тис. грн субсидії.

Крім того, соціальні служби почали боротьбу з матерями-одинаками. Вони опитують сусідів і приходять до них додому з перевірками. Якщо в будинку застукали чоловіка, то таким мамам загрожують навіть судимості.

Наразі депутати обговорюють питання стосовно надання соцінспекторам більше повноважень.

Нагадаємо, субсидії в Україні тепер нараховуватимуть по-новому. Їх перерахують двічі: у травні та у жовтні. За новими правилами, українців, які приховують реальні доходи та здійснюють коштовні покупки, позбавлять можливості отримання субсидій.

У квітня 2018 на українців чекає чимало змін в різних сферах. Так, наприклад боржників за кредитами в квітні внесуть до єдиного реєстру, яким зможуть користуватися всі банки. А частину тих, хто мав субсидії, позбавлять можливості знову її отримати. Точну цифру тих, кого можуть "відсіяти", чиновники не називаю. За підрахунками економістів, в результаті зростання доходів може виявитися, що право на знижку від держави втратить кожна п'ята сім'я.

Джерело

Все буде Україна