«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Константинополь не має ніякого права втручатися в наші справи, - Митрополит Онуфрій

Українська Православна Церква абсолютно незалежна, Вселенський Патріарх не має права призначати екзархів і втручатися в справи української церкви. Про це сьогодні в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу " Інтер " розповів Предстоятель УПЦ, Митрополит Онуфрій.

Ми (УПЦ, - Ред.) Самостійна церква. І ми маємо всі необхідні атрибути для служіння Богу і народу. У нас є свій незалежний ні від кого синод, у нас є свій архієрейський собор, який теж незалежний ні від кого. І рішення нашого Синоду і архієрейського собору - кінцеві і ніхто не може заперечувати і накладати на них вето. У нас є свій архієрейський суд, який є останньою архієрейської інстанцією. У нас є все своє. У нас є економічна і адміністративна незалежність.

Томос - це вже обмеження тієї свободи, яку ми сьогодні маємо. Нам цього не потрібно. У нас є незалежність і є самостійність і всі необхідні атрибути свободи, необхідні для успішного духовного служіння людям. З Московським Патріархатом ми маємо молитовні зв'язку, канонічні зв'язку, культурні зв'язки і так повинно бути. Церква - не політична організація, яка одного сьогодні любить, іншого ненавидить, а завтра буде навпаки. Церква всіх любить. Ми любимо Москву, ми любимо американців, ми любимо африканців, ми любимо азіатів, всіх ми любимо. У нас немає ворогів. У нас є вороги, які противляться нам. Але вони не наші вороги. Ми за них молимося.

Константинопольський Патріархат прислав в Україну двох своїх екзархів. Це не канонічне дію Константинопольської церкви. Вона не має права надсилати в нашу незалежну церкву своїх екзархів. Вони не мають ні морального ні канонічного права втручатися в наші справи.

Джерело

Все буде Україна