«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Копи перерахували ромів України: шокуючі цифри

В Національній поліції взялися за підрахунок всіх ромів в Україні

На території України розташовано понад три тисячі ромських таборів, в яких проживають близько 100 тисяч чоловік. При цьому тільки за 2018 рік в поліцію надходило шість повідомлень про напад на їх поселення. Про це повідомляє прес-служба МВС України.

Поліції відомо про три напади на табір ромів у Києві, двох – у Львівській області та одному в Тернопільській. Всього зареєстровано дев'ять кримінальних проваджень за фактом порушення прав ромів. Про це заявив глава Національної поліції України Сергій Князєв.

"Мета правопорушень - публічне знищення таких поселень і провокація соціальної напруженості в країні. Всі ці напади - добре сплановані і організовані", - пояснює Князєв.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів, що Нацполиция приділяє багато уваги неонацистських організацій. Він вважає, що в суспільстві має панувати така атмосфера, коли бути прихильником таких рухів не буде круто, невигідно і нецікаво.

"Реакція на дії таких організацій з боку міжнародних партнерів повинна бути така ж, як і на кримінальні елементи, обмеження в'їзду в цивілізований світ. Зараз ми ведемо такі переговори з представниками іноземних держав", - пояснює Він.

Джерело

Все буде Україна