«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Корчинський: Адвокати Яни Дугарь просять максимальний репост! Важлива інформація для ЗМІ після вчорашнього суду

Адвокати Яни Дугарь просять максимальний репост !
Важлива інформація для ЗМІ після вчорашнього суду по справі Шеремета.

Яна Дугарь,кавалер ордена “За мужність” III ступеня. Відзначено нагрудним знаком “За зразкову службу”, медаллю “За оборону Авдіївки”, відзнакою “За врятовані життя”, медаллю “За збережені життя”, нагрудним знаком “Знак пошани” від Міністра оборони.

“Через необгрутовану підозру і наявність сильного алібі по Яні Дугарь деякі ЗМІ почали маніпулювати даними про виїзд за кордон в 2019 і про перебування на службі у закритому госпіталі Покровського в 2016, міняючи дати.

На сумнозвісному брифінгу МВС було повідомлено, що Яна Дугарь виконувала функцію стеження (щонайменше 15-18 липня 2016). На підтвердження причетності Яни Дугарь прокурори надали суду висновок експертів, зроблений 21.11.2019.

Експерти порівняли портретні ознаки дівчини (дівчат), зафіксованої камерами в липні 2016 року неподалік місця вбивства Шеремета із відеозаписом, зробленим 11 липня 2019 року, на якому зображена дівчина, яка на думку слідства може бути тою самою, що здійснювала стеження.

В експертизі зазначено, що ознаки особи, яка на відео в липні 2016 року і тої, яка на відео 11 липня 2019 року належать одній і тій же людині.

Жодного іншого доказу, який міг би стосуватися причетності Яни Дугарь до злочину прокурори до суду не надали. Як і не надали жодного підтвердження, що на відео 11.07.2019 саме Яна Дугарь.

Як видно на фото довідки з госпіталя так і з військового квитка у дні можливого стеження і вбивства П. Шеремета (липень 2016) Яна Дугарь перебувала у закритій військовій частині N66 (військовий госпіталь), розташованій в зоні проведення АТО (Покровськ), як операційна медсестра і брала участь в проведенні численних операцій військових.

11.07.2019, коли на відео була зафіксована особа, ознаки якої за висновком експертів збігаються із тою, яка зафіксована в липні 2016 року неподалік місця вбивства Шеремета, Яна Дугарь перебувала закордоном і в’їхала до України лише 13.07.2019 (фото закордонного паспорта).


Що стосується висновків експертиз, то ними не надто однозначних стверджень, а більше сумнівів.

Ні в повідомленні про підозру, ні в клопотання про застосування запобіжного заходу слідчі з прокурорами не зазначили, що зображення осіб, які досліджувалися експертами належать Яні Дугарь.” – написали адвокати.

Все буде Україна