«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

“Козляча мова для жлобів, рагулів і вуйків. Київ – російськомовне місто!” Допис “корінного киянина” про українську мому викликав обурення у Мережі

У соціальній мережі обурились дописом Олексія Грібова, котрий вважає себе “корінним киянином” та відкрито зневажає українську мову.

Про це написала Руслана Огоновська.

“Ось що сьогодні мені написав один “корінний русскоговорящий киянин”. Невже ми маємо в своїй країні це терпіти…. Агов, Київ, українці, що думаєте“, – зазначила жінка, опублікувавши допис українофоба.

Користувачів соцмереж поведінка чоловіка обурила. Вони вимагають, щоб його покарали.

“Терпіти таке не можна. СБУ передати матеріали хай притягнуть до відповідальності за дискримінацію по мовній ознаці а також за розпалювання ворожнечі“, – написала Ліна Мартинова.

“Для таких Грібових – нащадків російських шовіністів, які три століття знищували українців на рідній землі, потрібен закон про мову, щоб цей “російськомовний фашист”, відповів за свої” козлячі” слова. Ніколи не чула, щоб українець, образив когось за мову, за походження – ми дуже толерантний доброзичливий народ, -хочемо зберегти свою мову, ідентичність ,яка поглинається величезною російською імперією. Закон про мову – життєва необхідність”, – наголосила Людмила Глуховецька.

Все буде Україна